Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

King Kong


En remake av klassikern från 1933 där en expedition, som utforskar en avlägsen ö, fångar en enorm apa och tar med den till New York för att visa upp den. En vacker skådespelerska är med på resan, men monstrets kärlek till henne får honom att bryta sig loss från sina bojor.


Originaltitel King Kong
Regissör Peter Jackson
Manus Fran Walsh, Peter Jackson, Philippa Boyens
Genre Drama, Romantik, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Andy Serkis, Thomas Kretschmann, Jamie Bell, Colin Hanks, Evan Parke, Kyle Chandler, John Sumner, Craig Hall, Bill Johnson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16406
Filmnummer 36682

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av elle_driver
Dåså, mitt herrskap, har vi fått det slutgiltiga beviset på att Peter Jackson inte kan klippa film. Han kan inte döda sina darlings, och efter succén med Sagan om Ringen behöver han tyvärr int...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av bocaj
Finnes: Ensam alfahanne som har svårt att prata om känslor men som gillar att mysa och ta långa skogspromenader. Bor på pittoresk men förhistorisk ö mitt ute i ingenstans. Sökes: Någon, som in...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av connya
King Kong är berättelsen om hur ett filmteam anländer till Skull Island. Carl Denham (Jack Black) är en filmskapare som har lite av sin sista chans att göra någonting av sin karriär, men när d...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av Priceguy
Den tredje versionen av 1933 års klassiker King Kong har anlänt. Filmen sägs vara regissören Peter Jacksons drömprojekt, som han velat genomföra sedan barndomen. Sagan om Ringen-filmerna skaffad...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av NeZa
Ett filmteam far iväg till havs, utan filmbolagets tillåtelse, mot en ö som bär på fasansfulla hemligheter. Ann Darrow som har huvudrollen i filmen blir kidnappad av öns invånare som därmed ge...   Läs mer »

Kommentarer


myslas
2020-03-15
Precis som med många andra CG-tunga filmer från den här tiden så ser många av effekterna bedrövliga ut nu. Men även oavsett det så saknar den här tre timmar (!!!) långa filmen nästan helt något innehåll. Det är mest som en dålig kopia av Jurassic Park med ändlösa fighter mellan förhistoriska djur. Skull Island är riktigt dålig men den är åtminstone underhållande, det här är mest ett sömnpiller inte helt olikt Emmerichs Godzilla.
Zingostar
2018-03-06
Klart sevärd film. Bra tempo. lite lång kanske. Men många scener är riktigt effektiva. Se hellre denna än den nyaste King Kong filmen.
Rai
2018-03-05
Riktigt bra, funkar bra som äventyrs film också!! Tycker så synd om King Kong, han vill ju bara ha en vän! Dock tycker jag en sak är skumt. King Kong har ju tydligen fått flera "offergåvor" kan tänka mig att de har varit unga mörka kvinnor (detta framgår ju inte, tror jag) Gorillan käkar säkerligen upp dem? Så plötsligt dyker det plötsligt upp en vit ung kvinna och i stället för att käka upp henne blir de vänner. King Kong hade säkert kunna fått vänner bland dem han käkat upp också, men det ska vara en vit människa som vinner gorillans hjärta.. Detta gillar jag inte alls!!! King Kong är rasist och som gorilla han är borde han skämmas!!!
vonadel
2017-08-10
Såg nyligen Kong -Skull Island och blev lite besviken. Minns att jag gillade denna mycket när det begav sig. När jag upptäckte att den fanns i 4K-version gjorde jag slag i saken. Och det ångrar jag inte. Fantastisk kvalitet, och vilka färger! Nästan så det var lite för bra för en del CGI-scener, kanske framför allt med Kong då. Syns liksom ganska tydligt att det är CGI även om det är bra gjort. Har ju ändå hänt en del på 12 år. Däremot var scenerna i New York fantastiska. Jag tänker på stadsvyerna. Sen är den ju väldigt lång. Fick dela upp den på några tittningar. 8/10
RustyFilm
2016-12-10
Det börjar bra med en noggrann och snyggt gjord karaktärspresentation. Det slutar också bra med svindlande vyer från 30-talets New York. Härliga och vackra aktions spelas upp av King Kong med tillbehör, mycket bra. Men mittpartiet på ön är uselt. Sega scener späckade med fjäder lösa dinosaurier, makro insekter och annat äckel. Det blir lika ändlöst och långtråkigt som dom där gigantiska slagen i Ringen-filmerna.
LenWidleheyt
2016-11-26
Kanske en svag femma, men ändå: en mycket bättre äventyrsfilm än Avatar.
Applekingen
2016-11-10
De skulle ha förkortat båtscenen för den känns långdragen och tråkig men annars en bra film.
Stygga-Vargen
2016-09-24
Kul att man lyckats göra en oerhört lyckad remake för en gångs skull. Den är faktiskt minst lika bra som originalet.
Dream
2016-07-30
En remake som verkligen behövdes då originalet kom 1933 och sedan en bortglömd nyinspelning 1976! Så den här behövde verkligen en ny fräsch version som passar in i nutid och dagens publik. Ett smart drag av Peter Jackson. När den kom ut tyckte jag att den var helt magisk med alla effekter! Men nu när man sett om den ett par gånger, så känns den för lång och tröttsam, då själva handlingen i sig saknar spänning.
jonassjohnson
2016-02-21
I ert vetlösa hat.
Visa äldre kommentarer »