Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

King of Comedy


Ruperts största önskan här i livet är att bli en lika stor komiker som Jerry Langford. Ruperts väninna Masha är på avstånd förälskad i Jerry. Tillsammans gör Rupert och Masha allt för att förverkliga sina drömmar.


Originaltitel The King of Comedy
Regissör Martin Scorsese
Manus Paul D Zimmerman
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, 80-tal
Skådespelare Robert De Niro, Jerry Lewis, Diahnne Abbott, Sandra Bernhard, Shelley Hack, Margo Winkler, Frederick De Cordova, Ed Herlihy, Catherine Scorsese, Cathy Scorsese, Kim Chan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2653
Filmnummer 2147

Recensioner

Skapad 2019-11-25 av BobbyPeru
Martin Scorsese's mästerverk från 1983 var en ny genre för honom. Han hade bara gjort tuffa New York-skildringar som Mean Streets och Taxi Driver, ett drama om en ensam kvinna och hennes son (Alice...   Läs mer »

Kommentarer


ZoIX
2021-07-03
Utmärkt. Stark trio i Lewis, Bernhard och De Niro såklart.
BarryHero
2020-11-01
Robert De Niro är mästerlig i denna lite annorlunda Scorsese-film. Påminner mycket om Jokern som kom förra året men här är manusförfattandet starkare - när man spelade musik över Jokerns ståuppmaterial så har man här förberett material till Rupert Pupkin som De Niro levererar riktigt skickligt. Jerry Lewis har fått mycket beröm för sin nedtonade roll i denna film men är svårt jämföra med annat då jag inte sett Lewis i annat (där han tydligen ska vara väldigt flamsig). Filmen är framför allt sevärd för De Niros makalösa insats i titelrollen.
lekke
2017-01-23
Underhållande, men aningen lättviktig Scorsese.
BrutusBeefcake
2016-12-08
Riktigt bra, en pärla till film med fantastisk regi och en underbar De Niro. En självklar 4:a. (11+/15)

2016-12-04
Intelligent film med en bra RdN.
MaxMackan
2016-09-19
Vad ful_fisk sa.
Ful_fisk
2014-05-13
Förväntar man sig en komedi får man nog inte sina förväntningar uppfyllda. Otroligt obekväm film. Martin Scorsese skildrar en man (Robert De Niro) som är besatt av att bli en stor komiker som hans stora idol (Jerry Lewis), och vid sin sida har han en tjej (Sandra Bernhard) som är minst lika besatt av idolen. Enormt många jobbiga scener där De Niro, som för övrigt gör en av sina bästa roller någonsin, tränger sig på och träder över gränserna för vad som är allmänt accepterat beteende. Otroligt mänskligt och otäckt träffsäkert. Filmen är även en stark kommentar till kändishysterin. Jerry Lewis, som nästan spelar sig själv, är även han en tillgång, samt den lysande Bernhard. En av Scorseses bästa filmer i karriären. Men den är inte den lättaste av filmer att se.
Gigi1943
2013-11-23
Den här gillade jag verkligen inte!
Teolinda
2013-11-04
Jag tyckte inte att filmen var så rolig, kändes ganska seg, men vissa bitar är underhållande och slutet var bra!
haajen
2013-10-27
Djupt obehaglig men briljant film där skrattet oftast fastnar i halsen. Mkt tänkvärd o fortfarande högaktuell.
Visa äldre kommentarer »