Kingsman: The Golden Circle

När en attack på Kingsmans huvudkontor sker och en ny skurk dyker upp, tvingas Eggsy och Merlin att arbeta tillsammans med Statesman, deras amerikanska motsvarighet, för att rädda världen.
Originaltitel | Kingsman: The Golden Circle |
Alternativ titel | Kingsman 2 |
Regissör | Matthew Vaughn |
Manus | Matthew Vaughn, Jane Goldman |
Genre | Komedi, Action, Äventyr, 2010-tal |
Skådespelare | Colin Firth, Julianne Moore, Taron Egerton, Mark Strong, Halle Berry, Channing Tatum, Jeff Bridges, Pedro Pascal, Edward Holcroft, Hanna Alström, Emily Watson, Sophie Cookson, Elton John, Poppy Delevingne, Michael Gambon, Bruce Greenwood, Björn Granath |
Mer fånig än 1an.
Som alltid i kölvattnet av framgångar strömmar skådespelare till (Moore, Berry, Bridges, Tatum, Pascal & till och med Elton John, haha) och en annan typ av resurser finns bakom. Det medför inte att kvaliten nödvändigtvis blir bättre, men denna film har behållit lekfullheten från den första filmen & adderat resurser bakom. Som en blandning mellan Austin Powers, Team America och valfri Bond-film, eller kort sagt... Kul.
Tjosan! Hjärndöd äventyrs-action utan onödiga transportsträckor. Lite fattigmans-Bond över det hela, men ändå väldigt underhållande. Ett litet snäpp bättre än föregångaren. Hej, vad det går! (9-/15)
Den var kul stundvis
Okey men inte alls lika bra som ettan.
Helt underbart köttig fartfylld början Sen fastnar den lite i meningslösheter. Men jävlar vad underhållande det blir efter halv-tid. Sanslösa karaktärer, då även Elton John i påfågel utstyrsel som kan karate haahaa#) Slut uppgörelsen kan nog klassas in som det coolaste rent stilmässigt retro som nånsin beskådats på film.
Vilket skämt när första var ett mästerverk.
Kanske inte så substantiell som den första filmen där personerna kunde introduceras och sättas in i ett större narrativt sammanhang men i gengäld så absurt överdriven och fartfylld att dess underhållningsvärde är stort. Både den morbida humorn och de blodiga actionscenerna är över gränsen men på ett sätt så att det fungerar. Frågan är om inte skådespelarna hade ännu roligare, med helt galna roller att spela och med all säkerhet ett ok från regissören att spela över så mycket de kan?
Jag är svag för fartfylld action. Lite som Taken så tycker jag att dessa uppföljare fungerar bra med. Humorn är där, snabb och fartfylld action och snygga miljöer. Inte lika bra manus som i första filmen, får lite sämre betyg därför, men den fungerar absolut, närmre en fyra än en tvåa.
Hemsk inledning i Spy Kids-anda, men sen börjar det ta fart och är man bara inställd på allt lättsamt trams så... är det en helt ok film.