2.1
2.1
Knäcka
En film om att möta framtiden och friheten efter gymnasiet men också om att konfrontera sjukdom och livets förgänglighet. I centrum står Goran, en förvirrad 19-åring som just har tagit studenten och plötsligt måste börja fundera på vad som ska hända härnäst. Dagarna efter avslutningen kretsar tankarna mest kring kompisar, fester och den nya förälskelsen. Men en kväll förändras tillvaron när hans mamma drabbas av hjärtinfarkt och hamnar på sjuhus. Allt mer vilsen slits Goran mellan kompisarna, kärleken och moderns starka önskan att en sista gång få återvända till hemstaden Split i Kroatien. I ett desperat försök att hantera situationen hamnar Goran till råga på allt i bråk med fel killar.

Originaltitel | Knäcka |
Alternativ titel | Dreams, Jag ska knäcka er |
Regissör | Ivica Zubak |
Manus | Ivica Zubak |
Genre | 2000-tal, Drama |
Skådespelare | My Lestander, Filip Benko, Jelena Mila, Georgi Stajkov, Hanna Alström, Ramazan Aslan, Peter Eggers, Bahar Pars, Emilie Sahlen, Anders Rune, Fyr Thorvald Strömberg, Nick Wolf |
Haha, jag orkar inte att den här filmen ens finns..
En film som allt först ska strula till i för att sedan övergå i gulligull. Den följer ett mycket förutsägbart mönster och var väldigt jobbig att se.
Bra drama/thriller. Filip Benko är duktig i huvudrollen.
en b-film med b-skådespelare
Överraskande bra. Här lyckas Zubak bättre med helheten i jämförelse med hans kortfilmer. Skönt med en svensk film som känns verklighetsnära och inte så stapplig och konstruerad. Emellanåt riktigt rolig också. Svag fyra.
Den har sina stunder, men överlag engagerar den inte. Och slutet är ju helt makalöst töntigt!
schysst ungdomsfilm