3.4

Knives Out

När den berömda kriminalförfattaren Harlan Thrombey hittas död på sin egendom strax efter sin 85-årsdag, landar på något mystiskt sätt uppgiften att utreda mordet hos den nyfikne och lättsamme detektiven Benoit Blanc. Med såväl Harlans dysfunktionella familj som hans hängivna personal på listan över misstänkta, tvingas Blanc slingra sig genom ett nät av lögner och villospår för att avslöja sanningen om Harlans allt för tidiga död.

Originaltitel Knives Out
Regissör Rian Johnson
Manus Rian Johnson
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, LaKeith Stanfield, Christopher Plummer, Katherine Langford, Jaeden Martell, Riki Lindhome, Edi Patterson, Frank Oz, K Callan, Noah Segan, M Emmet Walsh, Marlene Forte, Raúl Castillo, Shyrley Rodriguez, Kerry Frances

Eldritch
2023-10-22
Inte så dålig som jag trodde, men visst störde man sig på Danny Craigs irriterande karaktär
AsianDawn
2023-03-12
Märklig. En pusseldeckare där man i princip får se hela pusslet innan man tar bort en del bitar och sen lägger tillbaka dom igen. Väldigt tydligt och tillrättalagt, men också en skön avsaknad av krystade överraskningar. Underhållande.
Sheepy
2023-01-14
En stabil och bra deckare av den gamla skolan (Agatha Christie hade varit stolt). Den känns mer jordnära både vad gäller handling och karaktärer jämfört med uppföljaren från 2022 (men inte riktigt lika underhållande).
pelikan
2022-10-24
2022-10-22: flygfilm. Rolig! Helt klart överdriven, men det var liksom poängen. Och jag kunde bara förutse halva lösningen.
idaho1981
2022-06-21
Underhållande och skruvad med spännande intrig.
Rele
2022-04-10
Jag tyckte om den här filmen och t. o. m. manuset. Tillräckligt många duktiga skådespelare och hyfsad regi ger mig anledning att ge en fyra.
Robkiller
2022-02-26
Riktigt seg första halvan, men det tar sig.
Murvel48
2022-02-09
En mycket underhållande och välspelad pusseldeckare.
dudson
2021-11-14
Vilket Shaaizze skräp. En rejält urvattnad soppa med många...kända namn inblandade, Vilket tyvär inte räddar upp detta spektakel från botten###,,,betyg,,,###
QuiNonStultus
2021-10-11
Helt okej Who Dunnit-deckare à la Agatha Christie. Ibland väldigt välspelad, men ibland snarare överspelad. Mysig, hur som helst!