Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Kommissarie Morse - Kains döttrar


I hjärtat av Oxfords akademiska värld blir en pensionerad docent kallblodigt knivhuggen till döds. En komplicerad utredning avslöjar självmord bland de studerande och droger på colleget och leder till att en lojal studentuppassare blir avskedad. Det finns gott om både misstänkta och alibin. Då försvinner en ceremoniell kniv från ett museum och en kropp spolas upp i floden Cherwell.


Originaltitel Inspector Morse - The Daughters of Cain
Regissör Herbert Wise
Manus Julian Mitchell
Genre 90-tal, Kriminalare, Drama, Mysterium
Skådespelare John Thaw, Kevin Whately, Gabrielle Lloyd, Phyllis Logan, Bernard Brown, Jasper Jacob, Benjamin Whitrow, Tony Haygarth, Clare Holman, James Grout
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 65
Filmnummer 58288

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


mammene
2020-09-08
Morse är munter på ett överaktivt vis och verkar uppskatta Lewis, har nog alltid gjort det, men nu visar han det. Kvinnlig list övergår kommissarien, eller så kände han som jag att detta borde inte lösas till fullo.

2015-10-01
Bra som vanlig.
goeran
2010-07-04
En svag story; då hjälper det inte att John Thaw som vanligt är klippt och skuren för rollen som kommissarie Morse.
cosinusfi
2008-09-21
Stark trea. Som Luciphere säger är Morse muntrare än någonsin, han skrattar och ler vid ett flertal tillfällen. Storyn är dock inte av seriens starkare snitt.
Luciphere
2008-01-11
En ovanligt munter Morse reder ut ytterligare några mord i ett som alltid välgjort avsnitt, även om detta inte hör till toppskiktet rent kriminalstorymässigt. Sidohandlingen rörande nerskärningar och strukturförändringar inom polisen samt uteblivelse av befodran på Lewis, etc, blir allt mer tydlig i dessa senare avsnitt.