2.5

Kommissarie Winter - Den sista vintern

Snön yr ner över ett vintrigt Göteborg. Kommissarie Winter kallas till en våning i Vasastan där en kvinna mördats i sömnen i sin egen säng. Hennes sambo som säger sig ha sovit under dådet befinner sig i svår chock. När ett mord med egendomliga likheter sker bara några dagar senare - en död kvinna i sängen med sin chockade sambo bredvid - frågar sig Winter och hans kollegor vad som ligger bakom de båda fallen. De båda männen blir naturligtvis misstänkta, men en ung och oerfaren polisassistent har sett något som inte stämmer. Små detaljer från brottsplatserna som verkar identiska och som hon anar kan vara dolda budskap till polisen. Winter tar hennes misstankar på allvar och spåren leder ner till familjen Winters andra hem, Costa del Sol.

Originaltitel Kommissarie Winter - Den sista vintern
Regissör Emiliano Goessens
Manus Lars Bill Lundholm, Alexander Söderberg
Genre Kriminalare, 2010-tal
Skådespelare Magnus Krepper, Amanda Ooms, Peter Andersson, Jens Hultén, Sharon Dyall, Stig Engström, Malin Crepin, Anki Lidén, Jonatan Rodriguez, Jonas Malmsjö, Martin Wallström

Zebulonm
2011-06-23
jaha tredje filmen i rad som winter e nära döden........ Nä de tidigare winter med den andra skådespelaruppsättningen e klart bättre......
Christofer
2010-10-24
Flera obesvarade frågor, bl.a. ett par oklara samband, samt ett märkligt slut. Jag undrar hur man tänkte med manuset här, jag fick inte riktigt ihop det. Svårt att bestämma mig för om det ska bli 2- eller 1 i betyg. Det var ju lätt den sämsta av de fyra med Krepper, samtidigt som det fanns en smula underhållningsvärde ändå när man undrade hur upplösningen skulle bli. Tyvärr kan jag inte blunda för att bakgrundsstoryn var så tunn och att många kopplingar och händelser kändes ganska lösryckta och osammanhängande. Det blir fan en etta ändå!
mammene
2010-06-06
Inte ett dugg bra. Är nu väldigt trött på Winter som bara går omkring och ser sluggig ut. Handlingen hade ingen logik och slutet var bara snopet.
zazken
2010-06-02
Synd att denna avslutande del skulle hålla så pass mycket lägre klass än de tre övriga. Långtråkig och ovettig.
Bozze80
2010-05-31
Klart sämst av de fyra (första ?) med Krepper. Inte speciellt spännande, framförallt beroende på att handlingen känns väldigt ologisk och märklig.
Razzel
2010-05-31
Ngt mer krystad än de två första men ändå klart sevärd - hoppas på nya ännu bättre Winter-filmatiseringar med Krepper framöver!