Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Kong: Skull Island


En udda samling äventyrare och militärer skickas tillsammans till en outforskad ö i Stilla havet, lika vacker som förrädisk. Vad de inte inser är att de är på väg rakt mot den mytiske Kongs område.


Originaltitel Kong: Skull Island
Alternativ titel Skull Island, King Kong: Giant from Skull Island
Regissör Jordan Vogt-Roberts
Manus Max Borenstein, Dan Gilroy, Derek Connolly
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Tom Hiddleston, Samuel L Jackson, Brie Larson, John C Reilly, John Goodman, Corey Hawkins, John Ortiz, Jing Tian, Toby Kebbell, Jason Mitchell, Shea Whigham, Thomas Mann, Eugene Cordero, Marc Evan Jackson, Richard Jenkins, Will Brittain, Miyavi, Allyn Rachel, Robert Taylor, Terry Notary
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1364
Filmnummer 121641

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Olof_Gronlund
2023-12-26
Ja vad ska man säga...man behöver inte precis se filmen för att veta hur det ska gå. Det är film med liten produktion och mycket green screen. Men den håller mig ändå underhållen, då man är lite svag för effektfilmer som har monster eller katastrofer.
Andreas_
2022-07-23
Helt okej reboot med den store profilen och jätteapan Kong, detta är en typ "marvel" version av King Kong istället för den väldigt välgjorda och dramatiska King Kong som Peter Jackson gjorde, här har vi en ny regissör som inte gjort något direkt att minnas i filmväg som försöker på en såkallad reboot av King Kong och skapa ett monster universum där Godzilla bland annat huserar, denna film är faktiskt bättre än jag trodde att den skulle vara, framförallt pga snygg CGI och bra skådisar men manuset är tunnt och fånigt och Kong i full CGI är snygg att titta på men har inte den där suveräna och realistiska rörelserna som King Kong hade i Peter Jacksons film, kan bero på att Peter Jackson använde sig av den suveräna skådisen Andy Serkis i dräkt som faktiskt spelade King Kong perfekt i 2004 versionen och då kändes Kong verkligen som en riktig apa eller gorilla om än en jättestor sådan, i denna version så har någon klåpare bakom en dator inte en aning om hur en apa eller gorilla faktiskt rör sig och han går omkring som en vanlig människa, vilket förstör oerhört mycket för känslan av realism som man ändå vill ha i en fantasy film, så om vi jämför denna med Peter Jacksons version så vinner Peter Jacksons version med hästlängder, men denna är trots det underhållande och kollar man efter eftertexterna så leder denna film direkt in i Godzilla: King of monsters, så snygga vyer, bra skådisar, snygga effekter i sin helhet men ett taffligt manus och dåligt gjord gorilla imitation gör att denna film endast hamnar på en mycket svag 3:a, 2:an är som sagt väldigt nära men fungerar en bakis dag i soffan och pga att det är alltid kul att se suveräna Tom Hiddleston och Samuel L Jackson och givetvis gamle John Goodman i rutan.
RustyFilm
2021-09-07
Det här utspelas på en besynnerlig ö som på något sätt är inkapslat i ett konstant och fruktansvärt kraftfullt åskväder. En fantastisk miljö där jätteapan Kong huserar. Kong är ganska bildlik sin kollega KingKong men är mer brutal och underhållande än honom. På ön finns även en gullig men välväxt vattenbuffel, äcklig jättespindel och en hel del andra jättelika djur. Oops, nu höll jag på att glömma den fula men speediga och grymma jätteödlan. De mänskliga skådespelarna har något mer vagt utvecklade karaktärer, men det spelar ingen roll eftersom detta helt bygger på de fina actionscenerna och de snygga bildkompositionerna som ofta kryddas med röd napalm-eld. Dessutom är det skojigt underhållande och med ett ljudspår med ganska så väl valda låtar.
finkan
2021-03-04
Bättre än väntat
sodomiten
2021-01-23
Det här var ungefär vad man hade förväntat sig, nämligen en rak actionfilm med shyssta effekter. Att handling och biroller suger gör liksom inget när underhållningen ligger i fightscenerna.
Rele
2019-08-24
En fantasy film. En blodig och ändå humoristisk äventyr. Jag ger stark tvåa.
Zebulonm
2019-08-06
Nä den var inte värst.
InzZzomnia
2019-04-22
Den ska ha cred för att den faktiskt lyckas få 119 minuter att kännas mycket kortare men förutom än det och att jag gillar Reilly är det inte mycket som är bra.
Hanness
2019-01-13
Helt OK.
daniel77
2018-09-30
Höjer ett snäpp efter omtitt. Ändå rätt trivsam i allt monsterbonk om man är på rätt humör.
Visa äldre kommentarer »