Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Konvoj


En privat uppgörelse mellan lastbilschauffören Martin och sheriffen Lyle leder till att en grupp lastbilschaufförer reser genom sydvästra USA i konvoj. Till slut är de hundratals chaufförer som demonstrerar sitt missnöje mot den korrumperade överheten.


Originaltitel Convoy
Regissör Sam Peckinpah
Manus Bill L Norton
Genre Action, Drama, Komedi, Western, 70-tal
Skådespelare Ernest Borgnine, Burt Young, Kris Kristofferson, Ali MacGraw, Seymour Cassel, Madge Sinclair, Franklyn Ajaye, Brian Davies, Cassie Yates
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1017
Filmnummer 2251

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zebulonm
2021-08-04
Den börjar riktigt bra. Men sen blir den bara fjantig....
martineden
2018-01-20
[rek. 2] Ska jag vara riktigt ärlig så kände jag på förhand att premissen för denna film var ganska löjlig, men jag överraskades ganska ordentligt! Jag tycker om hur filmen liksom skildrar "långtradarchaffiskulturen" med speciellt slang etc. Sen är filmen fullsmockad med underbara karaktärer som porträtteras av riktigt bra skådisar! Kristofferson och Burt Young är mycket fina i sina roller men Ernest Borgnine stjäl föreställningen med sin perfida sheriff. Filmen känns även, som någon påpekar, som en slags västernfilm. Filmen är även full av häftiga och maffiga actionscener. Förvånande engagerande film!!! Bra!!! 3+
isecore
2017-10-25
Störtlöjlig men skön 70-tals bärsfilm. Fullständigt absurd i sin handling, men skön att glo på när man är slö och dricker öl.
Jamesa
2017-06-15
Riktigt bra roadmovie. Stenhård.
EvilNed
2016-12-04
Rent innehållsmässigt inte jätteimponerande. Men det vore fruktansvärt intressant att analysera filmen Filmvetenskapligt. Det finns många teman som går att knyta till den amerikanska själen, och vettefan om detta egentligen inte är den ultimata "Amerikanske Rebellen"-filmen. Hade jag anti-auktoritär amerikan som bodde i de s.k. "Flyover"-states i USA hade detta nog varit min absoluta favoritfilm.
Mat1az
2016-10-12
Den har några bra stunder. Men den är alldeles för lång (och då lär Peckinpahs första version varit över 3 timmar!!!). Kristoffersson är ändå jävligt cool. Ernest Borgnine är OK som snuten, gillar honom mer och mer faktiskt. Han passar i arga roller. Lite småkul att ankan på Duck's lastbil är "samma" som den i Death Proof (2007), och med tanke på att Russell ser lite ut som en gammal Kristoffersson i Death Proof, så kan man ju fråga sig om karaktären Russell spelar inte är en föråldrad Martin "Rubber Duck"... Martin... Mike?? Hmmm... Stark tvåa hursomhelst. Passar säkert utmärkt som dobule bill med The Last of the Cowboys från ett år innan, med Henry Fonda i huvudrollen. Denna är dock klart bättre ändå.
Fläskkäft
2016-01-10
Kris Kristoffersson är rätt cool i sin roll och Ernest Borgnine är bra som korrupt, svinaktig snut. Påminner starkt om "Nu blåser vi snuten", speciellt första halvan som bjuder på lite tramsig humor och känns allmänt lättsam. Under andra halvan går vi djupare och filmen går mer ut på att ta ställning och lojalitet. 70-talet är grymt på många sätt givetvis och en sådan här film skulle aldrig någonsin fungera idag. Trevliga, färgstarka bifigurer är med på resan och det blir aldrig tråkigt även om tempot bromsas in i vissa sekvenser.
Krille80
2015-02-09
Detta var filmen som under ett tag som liten fick mig att vilja bli lastbilschaufför och snacka över radion med andra chaufförer. Som i många fall så är filmerna vi såg som små och älskade inte av den höga kvalité när man som vuxen ser om den. Jag älskar fortfarande känslan som filmen ger mig men historien är tunn. 3-
Berniey
2014-03-23
Den här sortens komedier var ju på tapeten under några år, och den här är den absolut sämsta i sin genre. Sam Peckinpas i särklass sämsta film, uselt helt enkelt!
ClintanTheKing
2014-02-17
Nja, samtidigt som den är en rätt härlig roadmovie är den likväl en av Peckinpah\\'s svagare filmer. Det saknas något!
Visa äldre kommentarer »