Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Korgväskan


Filmen handlar om Duane Bradley och hans siamesiske, muterade tvillingbror Belial. Som små blev de tvångsseparerade ifrån varandra. Nu ska de hämnas på läkarna som utförde operationen.


Originaltitel Basket Case
Regissör Frank Henenlotter
Manus Frank Henenlotter
Genre Komedi, Skräck, 80-tal
Skådespelare Kevin VanHentenryck, Terri Susan Smith, Beverly Bonner, Robert Vogel
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 403

Recensioner

Skapad 2003-02-28 av CyberShrimp
Duane Bradley är en ganska udda, blyg och ibland arg ung man som reser till New York. Han tar in på ett ganska sunkigt hotell. Med sig har han en stor, låst korg. I korgen ligger nämligen hans s...   Läs mer »

Kommentarer

Engravadlax
2018-11-14
"Korgväskan"--svenskars engelskakunskaper 1982.
Solidus
2018-07-24
Vad fan har jag precis sett? Underbar premiss och härliga "effekter" som ger upphov till flera skrattanfall från mig. B-film som gör allt rätt för sin smala budget. Störd film, men det finns ett hjärta och regissören är inte ute efter att skrämmas utan bjuda på sjuk humor, och det lyckas han med bravur.
kattsand
2018-01-29
En vacker och polemisk skildring av broderlig kärlek. Hail satan!
Lotso
2017-10-17
I sin helhet är Basket Case en njutbar film i sin rätta form. Vi har sympati och förståelse för dessa bröder. Det bara så råkar vara att ena brodern är väldigt aggressiv. En unik form och effekt på honom dessutom, samt blodeffekterna. Filmen är lågbudget, men det hjälper den. Den får den där ”sleezy” och ”campy” faktor stämpeln på sig, på ett positivt sätt. Är man i rätt tillstånd är detta en film man kan njuta av. Där är två uppföljare som jag faktiskt redan sett före denna. De kan även rekommenderas om man vill se hela trilogin och brödernas ”story arc.”
Jaganatha
2017-04-30
Filmen får en tvåa för den svenska titeln som inte alls fångar in originaltitelns dubbeltydighet. Det är annars verkligen lågbudgetskräck med skämtsam ton. Folk måste ju ha sett tramset eftersom den fick ett antal uppföljare. Knappast den mest omtalade filmserien i mannaminne...
federico033
2016-12-03
Störd film med sjuk humor.
Noseman2005
2015-08-06
Tycker den här är en både bra och ambitiös film som lyckas vara både jobbig och lätt ångestframkallande, trots att den i övrigt är arketypen för en b-rulle. Henenlotter träffar rätt. 8/10
myslas
2015-03-01
Hahaha, jag garvar nästan ihjäl mig. Det enda sämre än skådespelarna är effekterna (eller möjligtvis den svenska titeln). Blir tyvärr lite tråkig emellanåt men när det väl händer saker är det sjukt kul. En solklar etta förstås men som underhållning blir det en fyra och något jag rekommenderar till alla som gillar b-skräckisar.
DanjelFalck
2014-08-15
"Korgväskan"? Dessa svenska titlar är fan sinnessjuka.
oskarchucky
2014-06-18
coolt med stop-motion!