Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Korparna


Ett thrillerdrama på den svenska landsbygden under 1970-talet. Bonden Agne plågas av slitet på gården och av en känsla av att någon vill hans familj illa. Den äldsta sonen Klas, som Agne vill ska ta över gården, söker sig till fåglarnas värld men i takt med att de yttre hoten ökar ställs han inför ett oundvikligt val, fly eller stanna.


Originaltitel Korparna
Alternativ titel Ravens
Regissör Jens Assur
Manus Jens Assur
Genre Drama, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Reine Brynolfsson, Maria Heiskanen, Jacob Nordström, Roger Storm, Peter Dalle, Saga Samuelsson, Jens Jørn Spottag, Gösta Viklund, Max Vobora, Donald Högberg, Etienne Glaser, Annika Hallin, Lars-Gunnar Aronsson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 186
Filmnummer 126585

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


andmoreagain
2020-11-29
Har aldrig sett ett svenskt 70-tal presenterats så dystert som i denna film. Den har lite öststats-ton och naturligtvis är Assur ingen Bela Tarr eller Tarkovskij...men man får vara nöjd ändå tycker jag.
svältaren
2020-02-16
Lågt tempo, lite för lågt t.o.m. för mig, men ett fint och välspelat relationsdrama ändå.
Bumbi78
2020-01-30
Klart intressant för att vara en svensk nutida produktion. Brynolfsson är bra och det är strävan och vemod.
Albion
2020-01-29
Betagande vackert foto förstås när Jens Assur ligger bakom. Fotot känns på det hela som den stora behållningen och spelar nästan huvudrollen här. I övrigt är det minimalistiskt presenterat, barskrapad dialog, ett vemod som går utöver det vanliga och som förstärks av långa tagningar på ett skeende som man nästan får leta efter i bildrutan. Eftertänksamt och man kan riktigt känna in de olika karaktärernas vanmakt. Det är väl till sist ingen film som gör några bestående avgörande intryck men ett gott hantverk och fint förpackat. Betyget blir en 3;a
myslas
2019-01-29
Assur har gjort ett väldigt skickligt jobb med manuset utifrån boken där han lyckats behålla känslan och grundhistorien nästan enbart genom användningen av (ett ursnyggt) foto. Dialog saknas nästan helt. Jag gillar det skarpt och det ger lite av en ny dimension även för oss som läst och älskar boken.
KyLLo
2018-10-13
Någon thriller är det inte enligt IMDb, dvd-omslaget eller mig. Snarare skulle jag säga att det är ett mörkt drama. Intetsägande i början, men sedan starkare och intressantare. Bra scenografi och kameraarbete. Mycket känslor på in- och utsidan i kombination med att människorna har svårt att kommunicera med varandra i tal. Att det är svenska bönder kanske är bidragande till att många tycks uppskatta den trots att den är händelsefattig och tragisk. På en bondgård blir det så naturligt att arbete, familj och fritid hänger samman. Reine Brynolfsson gör nästan en Kjell Bergqvist-roll. Han är bestämd, och när han öppnar munnen är han ofta vresig. Riktigt bra. Får känslan av att han stortrivs här, där han verkligen kan leva sig in i rollen och spela ut den.
Haenskii
2018-06-19
En klar överdrift att kalla denna film för en thriller. Är stundtals så tråkig och pretto att den nästan blir rolig. Bra skådespelare och snyggt foto men jag sitter bara och väntar på att filmen ska ta slut.
Tonti
2018-03-19
Rustik och otidsenlig tematik på ett positivt sätt, samtidigt påminner handlaget och särskilt ljuddesignen lite väl mycket om random nutida arthousefilm. Och på något sätt har filmen fastnat halvvägs mellan ett konventionellt bildspråk och något mer utstuderat. I slutändan bränner det inte till, fast det är kul att den finns.
haajen
2018-03-16
Rent visuellt är det enastående, i princip varenda bildruta skulle passa bakom glas och ram. Storyn är sekundär så engagemanget är inte det största medan en tittar.
pufred
2018-03-14
Foto, musik, skådespeleri i världsklass. Men det känns stundtals som en parodi på europeisk film. Det är fåordigt, kargt, vemodigt, symbolmättat och lååånga tagningar. Det är inte utan att man tänker på Bela Tarr el. kanske t.om Zvyagintsev under filmens gång. Av de 3 filmer jag sett av Assur är de helt olika till sitt bildspråk, vilket får mig att tänka att han kanske inte funnit sin egen stil. Han gör det dock bra. Historien efter boken Korparna är intressant och att man inte kommer undan sin natur, vare sig det är biologin eller jorden. Sevärd men inte för rastlösa.
Visa äldre kommentarer »