Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Köttets lust


Garfunkel och Nicholson är två campuspolare som likt förvirrade rön virvlar runt i erotikens hormontromber.


Originaltitel Carnal Knowledge
Alternativ titel Carnal knowledge - köttets lust
Regissör Mike Nichols
Manus Jules Feiffer
Genre Drama, Komedi, 70-tal
Skådespelare Jack Nicholson, Candice Bergen, Ann-Margret, Carol Kane, Rita Moreno, Art Garfunkel, Cynthia O'Neal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 270
Filmnummer 10048

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2023-03-28
Jack Nicholson och Art Garfunkel i ett grabbigt och lite omoget 70-talsdrama. Väldigt sliskig då den bara handlar om att ragga upp kvinnor och få dem i säng.
Sheepy
2022-12-16
Intressant att så många kommenterar rör misogyni då filmens tema mer rör destruktiv manlighet. Karaktärerna framställs inte sympatiskt och det är hellre aldrig tanken att vi ska sympatisera med dem. Framförallt Jonathan (men även Sandy) som dominant part försöker fylla tomrummet i sitt liv med sexuella erövringar. Detta blir en negativ spiral som först leder till att han försöker erövra kompisens erövring - men sedan eskalerar situationen mer och mer (notera t.ex. slutscenen som är djupt tragisk).
jcoke88
2020-11-25
Bra om misogyni.
Barneyk
2020-04-29
Här finns en hel del poänger och kommentarer kring mäns objektifierande syn på relationer och kvinnor men det är bra tråkigt att titta på 2 sexistiska svin som beter sig illa och snackar vidrigt om kvinnor i 90 minuter. Filmen presenteras väldigt neutralt och det är liksom upp till oss tittare att själva dra slutsatser av det vi ser, och jag är liksom klar med det efter typ 5 minuter och sen utvecklar sig inga djupare eller starkare tanker eller känslor än så. Jag tycker även filmen använder kvinnor som objekt och dom kvinnliga karaktärernas val och känslor får ingen plats öht vilket kanske finns en poäng i men det gör inte filmen mindre tråkig för det. Svagt, knappt slätstruken tvåa.
HerrNenne
2020-02-22
Helt okej. Nån slags inblick i grisighet antar jag. Utan Nicholson hade det nog varit för träigt dock.
andmoreagain
2019-12-20
Inte varje dag man ser en film som har något att säga...men ärligt talat har den inte det utan den bekräftar mer istället på ett filmiskt skickligt sätt. Kudos till alla huvudrollerna. Art brukar få mycket skit men jag tycker han är duktig.
Gordyal
2018-02-16
Skittråkig film om två motbjudande snubbar - en manipulativ skitstövel och en totalt färglös träbock (Garfunkels paradroll?) - vars liv kretsar kring sex och brudar. Den tar sig något mot slutet då den blir mer miserabel. (4+/15)
Ful_fisk
2016-02-18
Riktigt fin och lågmäld historia där Art Garfunkel och Jack Nicholson spelar två collage-kamrater vars relationshistorik vi får följa medan åren går. Rätt dyster och hopplös, men också rätt fin och varm på sina håll. Håller dock inte riktigt ihop hela vägen för att bli riktigt speciell, men den är något stort på spåren ibland.

2014-05-10
Inledning är intressant (och jag trodde att filmen skulle bygga på hela första historien) men när man börjar följa Sandy och Jonathans liv efter college blir filmen tyvärr både tråkig och enformig.
Henkoo
2014-01-20
It's rising...men stannar lite halvslakt typ. Helt klart godkänd men håller sig på en rätt jämn nivå efter en halvtimme
Visa äldre kommentarer »