Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

En iskall jävel


Nils kör en snöplog och lever ett sorglöst liv i vinterparadiset Beitostølen. Men genom sin sons plötsliga död hamnar han mitt i ett drogkrig mellan norska maffian och serberna. I den här världen är han en nybörjare - beväpnad med tunga maskiner och nybörjartur.


Originaltitel Kraftidioten
Alternativ titel In Order of Disappearance
Regissör Hans Petter Moland
Manus Kim Fupz Aakeson
Genre Drama, Komedi, Action, Kriminalare, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Stellan Skarsgård, Peter Andersson, Bruno Ganz, Stig Henrik Hoff, Jon Øigarden, Sergej Trifunovic, Goran Navojec, Anders Baasmo Christiansen, Pål Sverre Hagen, Kristofer Hivju, Birgitte Hjort Sørensen, Jakob Oftebro, Tobias Santelmann
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 393
Filmnummer 109600

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


fridenpaden
2022-04-09
Den här har jag sett förr. Scen för scen. Men på engelska.
Starkbröl
2022-02-01
Svag trea. Även om det är i nordisk miljö och konceptet egentligen är bra så uppväger det inte den svaga, hattiga storyn. Skarsgård är bra, flera andra skådespelare är ganska dåliga.
Mysharry
2020-11-14
Den får lite överbetyg, för att den är norsk med hög kvalitet. Det överspelas här och där, och Peter Andersson är rent av usel i sin biroll. Men den går utanför ramarna, och följer klyschorna effektivt. Så resultatet blir spännande och underhållande.
Jompalompier
2020-01-12
Väldigt rolig!
Bumbi78
2019-09-30
Annorlunda hämnarhistoria som oftast snöar in på svart komedi. Roligt, våldsamt och underhållande på ett skruvat och kärleksfullt sätt.
Hanness
2019-08-25
Denna typ av film uppskattas alltid.
StureStenhög
2019-05-30
Kul rulle. Snygga norska vintermiljöer och svart humor som vågar ta ut svängarna lite. Ingen dum kombination alls. Riktigt hur den här snöplogsföraren förvandlas till Jack Bauer får man aldrig någon förklaring till, men det är oftast roligast så, och underhållande blir det att se Stellan rensa upp i det norska gangsterträsket. Pål Sverre Hagen är dessutom en kul skurk, och att Bruno Ganz dyker upp förgyller det hela ytterligare. Kanske är filmen lite onödigt lång dock, och efter ett tag börjar man känna att man kan den. Ska bli spännande att se ifall remaken med Liam Neeson kan ge originalet en match, premissen är onekligen som klippt och skuren för honom
Spook
2019-05-19
riktigt rolig film :)
snubbel
2019-03-06
Hahahaha ingen hejd!
V70
2019-02-20
Utan tempo.
Visa äldre kommentarer »