Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Kramer mot Kramer


Efter åtta års äktenskap lämnar Joanna Kramer sin man Ted och sin 7-årige son Billy. Joanna är i desperat behov av att finna sig själv och få ett egenvärde. Hon tror att hon är en dålig mor eftersom hon är så olycklig. Men hon älskar Billy och efter 15 månader kommer hon tillbaka för att kräva vårdnaden om honom. Men under tiden som Ted har tagit hand om Billy har de båda fått en fin kontakt. En uppslitande vårdnadstvist startar.


Originaltitel Kramer vs. Kramer
Regissör Robert Benton
Manus Robert Benton
Genre Drama, 70-tal
Skådespelare Dustin Hoffman, Meryl Streep, Jane Alexander, Justin Henry, Howard Duff, George Coe, JoBeth Williams, Bill Moor, Howland Chamberlain, Jack Ramage, Jess Osuna, Nicholas Hormann, Ellen Parker, Shelby Brammer, Carol Nadell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4289
Filmnummer 1253

Recensioner

Skapad 2019-12-13 av Jämte
Kramer vs. Kramer handlar om två föräldrar, Ted och Joanna Kramer, och deras 7-åriga son Billy. En dag så lämnar Joanna hemmet och låter Ted få ta hand om Billy och lägenheten, samtidigt som...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2021-02-14
Fantastisk bra film med sanslöst många... starka/emotionella scener. Stackars Hoffman har det fan inte lätt då hans kvinna får vrickade ideer om tok-feminism. Sen extremt jobbigt för ungen. 70-talet var verkligen en blandad kompott när det gällde film-skapande. Film genren var på ett sätt på topp då. Fast även inte då det gjordes mycket flum åxå. Men detta är ett mästerverk man borde sett tidigare. Sen såna härliga/levande vyer från New York. Wooow...
LadyFlanders
2020-06-04
Jäklar vad bra film slm gjordes på 70-talet! Dustin ör den stora behållningen.
Tatty
2020-01-01
Okej film med skådespelarna som kunde va lite bättre. Men ingen dålig film iaf.
Pi-R
2018-09-16
Femman är inte långt borta, men manuset är något för tillrättalagt för att nå ända fram. Skådespelarmässigt levererar Hoffman en närmast fulländad rollprestation, och unge Justin Henry är rent häpnadsväckande som lille Billy. Streep är (som alltid) fenomenal, även om hennes roll denna gång ger utrymme till mindre briljerande än medspelarnas. Det som gjorde mig allra mest positivt överraskad är dock hur fri från hollywoodsmör filmen är. filmen har minst sagt åldrats med behag, även om dess politiska udd är mindre provocerande i 2010-talets Sverige än 1970-talets USA
Rai
2020-11-30
Kan inte bli så mycket bättre när det kommer till en relationsfilm, speciellt med två underbara skådespelar. Där har svensk film mycket att lära!!

2017-08-07
Om Dustin Hoffman ändå kunde fortsatt vara lika bra som han var i den här filmen!
Jamesa
2017-05-27
Såg den här som grabb, kommer ihåg att jag tyckte den var lite speciell, minnet av den fanns kvar. Har sett den ytterligare minst en gång i vuxen ålder. Jag tycker den håller bra klass.
RustyFilm
2016-12-07
Ett relationsdrama från slutet av 70-talet (alltså 45 år gammalt). Men filmens problemställningar skilsmässa, övergivenhet, vårdnadstvist och brist på självförtroende är tidlösa fenomen. Filmens tre huvudkaraktärer Ted (make), Joanna (maka) och Billy (barn) spelas alla mycket övertygande av respektive Dustin Hoffman, Meryl Streep och Justin Henry. Robert Benton ska ha mycket cred för regi och manusbearbetning (det hela bygger på en novell med samma namn, skriven av Avery Corman -77).
Bumbi78
2016-11-13
Tacka vet jag 70-talet. Ett "rakt på" drama som känns högst aktuellt även idag, och för en gångs skull utan massa sockersött snyftande. Dramat engagerar, och mycket beror det på utmärkta rollprestationer av alla inblandade med Hoffman såklart som allra bäst. Rek till alla som vill ha ett bra amerikanskt relationsdrama utan att gömma sig bakom skämskudden emellanåt.
Stygga-Vargen
2016-10-28
En riktig klassiker och en av 70-talets bästa roller! Dustin Hoffman gör en av sina bästa roller! Filmen är väldigt gripande och stundvis även ganska rolig.
Visa äldre kommentarer »