2.5

Krampus

En ung pojke upplever en riktigt dålig jul med familjen, detta gör att råkar tillkalla en ond demon som är allt annat än snäll...

Originaltitel Krampus
Regissör Michael Dougherty
Manus Todd Casey, Michael Dougherty, Zach Shields
Genre Komedi, Skräck, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Emjay Anthony, Adam Scott, Toni Collette, Stefania LaVie Owen, Krista Stadler, Conchata Ferrell, Allison Tolman, David Koechner, Maverick Flack, Queenie Samuel, Lolo Owen, Leith Towers, Luke Hawker, Seth Green (röst), Breehn Burns (röst)

Dele
2024-04-04
En svag betygstrea till en hyfsat underhållande familjeskräckis.
Starkbröl
2024-01-04
Hatisk antijulfilm enligt standard "pissa-på-hicks-modell". Sedan slänger man lite förvrängd demonologi på det. Jag hade vissa förhoppningar men de kom på skam redan efter några minuter. Jag påminns en smula om "Midsommar" i blandningen av töntigheter, approprierad demonologi, och högtidsskräck. Någon komedi förekommer inte alls för övrigt.
Dream
2023-12-31
För den som hatar julen, men dock så finns det bättre filmer på det temat.
Spook
2023-01-01
Vilket skräp. Inte ens rolig...
BarryHero
2022-12-19
Hade potential, men är i slutändan ändå lite av en besvikelse. Gillade David Koechners karaktär (den som han alltid spelar) och striderna med de mindre monstrena. Däremot är filmen aldrig riktigt läskig, och PG-13-klassificeringen ger nog filmen lite för många tyglar. Det finns definitivt sevärda moment, men överlag hade jag hoppats på mer. Slutet känns tyvärr lite lamt.
Murvel48
2020-12-25
Det var på väg mot en trea men sen blev det bara too much. Och slutet var ju rätt pinsamt...
Forrrs
2020-12-13
Krampus är en julfavorit, men det går inte att undvika att filmen hade kunnat vara så mycket mer, den är absolut sevärd men är inte utan sina brister.
Gordyal
2020-05-03
Lite småbisarr och riktigt underhållande film. kanske inga bestående intryck, men rolig för stunden. Dock skitsynd på den betygssänkande upplösningen. (6+/15)
haajen
2019-12-26
Vid omtytt sjunker betyget en smula, underhållande men ojämn, en del bra scener men det hela känns inte så värst originellt. Finns många andra bättre julrysare en kan välja.
martineden
2019-12-20
Trivsam och, i viss mån, humoristisk julskräck, som även intar en ganska cynisk hållning till den aktuella högtiden, men likväl expanderar med en mörkare mytologi. Bra tempo och struktur samt fin monsterdesign och sminkning. Bra! 3.