Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Krig och fred


Filmatisering av Leo Tolstojs klassiker. Vi följer adelsfamiljerna Balkonskijs och Rostovs öden medan Napoleons arméer drar fram på sitt segertåg genom Europa. Det kulminerar i den franska invasionen av Ryssland och slutar med Napoleons nederlag 1812. Historien börjar 1805 i St Petersburgs salonger. Elegansen blandas med intriger och vanligt lågt skvaller, när prins Andrej Balkonskji mottar tsarens besked om att Ryssland ska ansluta sig till Österrike i kriget mot Napoleon.


Originaltitel War and Peace
Regissör Robert Dornhelm, Brendan Donnison
Manus Lorenzo Favella, Enrico Medioli, Gavin Scott
Genre Drama, Krig, Mini-serie, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Malcolm McDowell, Brenda Blethyn, Hannelore Elsner, Ken Duken, Toni Bertorelli, Alexander Beyer, Vladimir Iljin, Alessio Boni, Andrea Giordana, Benjamin Sadler, Violante Placido, Clémence Poésy, Hary Prinz, Pilar Abella, Dmitrij Isayev
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 145
Filmnummer 73735

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2022-04-13
Så jäkla bra, jag bara älskade den! Tung drama är min grej!!!
nathaliew
2009-12-27
mycket bra drama. dock anser jag att BBC:s serien är bättre, dock kan den kännas lite stel till en början men man vänjer sig vid snabbt. Dessutom är Anthony Hopkins rollpresentation av Pierre utsökt!
jingoo
2009-11-15
Kanske lite orättvist betyg då jag bara såg ca 1 timme av detta spektakel, men den urusla produktionen och yxiga skådespeleriet gjorde att jag inte stod ut med mer. Tydligen är en viss "Malcom" McDowell med i denna mini-serie om man läser vad det står i den till bristningsgränsen uppblåsta vinjetten. Dessutom kändes det stundtals väldigt dubbat vilket jag är allergisk emot. En känsla av dålig läppsynk och pålagt ljud som gav överspel och förlorad känsla av närvaro.
babalas
2009-09-07
Riktigt bra!
Luciphere
2009-07-21
Episk (vad annars) filmatisering av Leo Tolstojs klassiker. Snygg, dramatisk, hyfsat spännande och storslagen. Skådespeleriet är dock lite halvsvajigt och historien framställs stundtals lite väl lättsamt.
Nolie
2009-07-01
Vet inte riktigt vad jag ska tycka. Det var en bra historia och det var bra arbetat. Behöver se en annan version för att få lite perspektiv på saken.
Les_Sourcils
2009-06-15
En jättebra historia och stundtals bra skådespeleri och stundtals katastrof. I början lite trögt, sedan verkligen spännande. Och en väldigt snygg Andrej!
ANDRUN1
2009-06-13
Var den dubbad? Alltså den versionen som gick på SVT. Bra var det i alla fall.
FatFrank
2009-06-10
Intessant historia med genomgående dåligt skådespeleri. Svag trea.
gerberalia
2009-06-10
Varför finns det ingen 0:a? och varför såg vi hela- 6 timmar.....
Visa äldre kommentarer »