Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Krigarens själ


Efter att ha varit gifta i 18 år är Beth fortfarande dödligt förälskad i Jake. Hon får dock betala ett högt pris för sin kärlek. När hon säger emot honom riskerar hon att råka ut för samma temperament och knytnävar som alla andra som stöter sig med hennes man.


Originaltitel Once Were Warriors
Regissör Lee Tamahori
Manus Riwia Brown
Genre Drama, Kriminalare, 90-tal
Skådespelare Rena Owen, Temuera Morrison, Julian Arahanga, Cliff Curtis, Mamaengaroa Kerr-Bell, Taunagaroa Emile, Rachel Morris Jr, Joseph Kairau, Pete Smith (II), George Henare, Mere Boynton, Shannon Williams, Calvin Tuteao
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 27440
Filmnummer 12

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2022-02-21
Riktigt sjaskig och mörk. Kraftfull film med starka skådespelare! Synd att Tamahori mest fick göra standard-action i Hollywood sedan.
Stygga-Vargen
2017-10-27
Klassiker och mästerverk!
wasteoftime
2016-08-16
Filmer som den här, får mig verkligen att känna att jag gjorde rätt när jag tog bort alla mina betyg, för jag hade en etta på den här tidigare, och jag undrar verkligen, hur tänkte jag, egentligen? Är det här en obehaglig film att se på? Absolut. Men det är ju fanken meningen också. En smutsigare, hemskare och elakare skildring av hur det kan vara att leva i ett segregerat land, och tillhöra minoritetsbefolkningen får man nog leta efter. Temuera Morrison är verkligen trovärdig som Jake the Muss, och man känner desperationen i Beths blotta andetag. Det är fantastiskt. Hjärtskärande och fantastiskt. Även Mamaengaroa Kerr-Bell ska ju ha cred för sin insats, inte minst. Wow.
Kaarin
2016-08-07
Riktigt jobbig film att se. Den beskriver (på ett väldigt subjektivt sätt) hur det kan vara att leva i en destruktiv maori-familj på Nya Zeeland. Våld, ångest och lidande utlovas.

2016-04-13
Sådär, går att se. Klart bättre än Romper Stomper som ju inte är helt olik.
Engravadlax
2014-05-21
En hel del lolligt skådespel. Handlingen är det väl inget större fel på, ser gärna en remake någon dag (av något högre kaliber, med mer maoriskt ursinne), men manusförfattaren lär ju inte ha fått så mycket mer jobb efter detta. *Kollar*. Nä, jag tänkte väl det...
rommel
2014-01-06
Bara jobbig och alla är idioter
Metheuz
2013-06-15
Jake Heke kändes rätt ensidig när han bara söp, svinade och slogs hela tiden. Annars var det en stark film med bra prestationer.
Bumbi78
2013-06-04
Jag kan inte mycket om varken Nya Zeeland eller Maorier, men det här var ett oerhört starkt och våldsamt drama med en utmärkt Morrison i rollen som Jake Heke. Det är smutsigt och ofta miserabelt, men här finns också en historia om familj och heder.
Teddy1975
2013-01-27
Stark och gripande film som man måste ha sett
Visa äldre kommentarer »