Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Krigsspel


Dramadokumentär om ett sovjetiskt kärnvapenangrepp mot Storbritannien. Skildrar förberedelser, detonationer, strålningsskador och samhällets sönderfall. Gjord för BBC och avsedd att visas i TV, men efter påtryckningar av den brittiska regeringen stoppades sändningen.


Originaltitel The War Game
Regissör Peter Watkins
Manus Peter Watkins
Genre Krig, Drama, Dokumentär, 60-tal
Skådespelare Michael Aspel, Peter Graham, Kathy Staff
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 325
Filmnummer 10679

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Raimo_1985
2020-03-18
Såg den svenskspråkiga versionen, svag femma på den. Den engelskspråkiga är nog en stark femma. Lika bra som filmen Threads.
Tonti
2020-03-17
Hade lite svårt för den svenskspråkiga versionen, så kommer nog se om den i original nån gång. Effektiv i alla fall.
fisk0
2020-03-16
Gillar väl Threads ännu mer, men den kom ju 20 år senare. För sin tid är den här otroligt välgjord. Det svenska talet i den svenska utgåvan funkade i regel också bra, med undantag för en scen där de försökt få det att låta som liveradiokorrespondent istället för just en i efterhand pålagd berättare. Inte sett den med det engelska originaltalet, så vet inte om de var så tydliga med att "det här är ett tänkbart scenario" där, eller om de likt Threads främställer det som en dokumentär som faktiskt filmats efter ett kärnvapenkrig.
Ful_fisk
2018-09-20
Älskar kalla kriget-filmer om den otroligt skrämmande potentiella framtid som hela tiden lurade runt hörnet. Den här är högst intressant i sin korthuggna och högst realistiska stil. Ibland känner jag att berättarrösten och klippningen tar över lite för mycket när bilderna kunde berättat sitt, men överlag är detta skarpladdat, dystert och högst sevärt!
Trangor
2018-06-14
Fullkomligt bisarr film som växlar mellan allvar och ironi på ett hjärtskärande och fascinerande sätt. Mycket ansträngande att se igenom och ta till sig, men givande.
AndersAxelsso
2017-10-13
När det otäcka blir otäckt på riktigt...
emilstjernholm
2015-06-23
Nu när kalla krigets vindar blåser igen känns denna dokumentär återigen högaktuell. Bilderna från de otillräckliga förberedelserna är melankoliska medan bilderna från anfallet är skrämmande och mycket skickligt iscensatta. Men mest gripande är nog sista delen, när hopplösheten infinner sig och jorden är i princip obeboelig. Påminner en del om de fasansfulla beskrivningarna av kärnvapens effekter i Harry Martinsons Aniara (sång 26): ”Sen började den blinde att berätta om det ohyggligt starka skenet som bländat honom. Han kunde inte skildra det. Han nämnde bara en detalj: han såg med nacken. Hela huvudskålen blev ett öga Som bländades över sprängningsgränser Lyftes och for bort i blind förtröstan På dödens sömn. Men den blev ingen sömn.”
Netza
2015-05-24
Märks ju var Threads fått sin inspiration ifrån...
Ola_Schubert
2013-08-04
Påminner om filmen "threads" som fick mig, förutom att, tillsammans med andra att känna hopplöshet och depression över kapprustningen, att gå med i fredsrörelsen i början av 80-talet, då kapprustningen nådde sin topp. "Krigsspel" påverkar mig inte lika djupt. Men å andra sidan så kommer man fram till anfallet och dess konsekvenser snabbare. Båda filmerna visar, vilket är kanske hemskast av allt, den helt hopplösa situationen för de överlevande, utan något som helst hopp om en framtida förbättring. En stark fyra i betyg får "krigsspel", som finns att beskåda på You tube.
Snåm
2013-05-28
Den är egentligen inte helgjuten rakt igenom, men det spelar liksom ingen roll. Scenerna från själva bombningen är bland det mest obehagliga jag någonsin sett.
Visa äldre kommentarer »