Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Kronjuvelerna


Fragancia anhålls för mordförsök på direktörssonen Richard Persson. Under polisförhöret rullas hela hennes fantastiska och märkliga livshistoria upp. Vi följer henne igenom den fattiga uppväxten, via mötet med den stora kärleken, ishockeystjärnan Pettersson-Jonsson, fram till den ödesdigra natten där historien tar sin början.


Originaltitel Kronjuvelerna
Alternativ titel The Crown Jewels
Regissör Ella Lemhagen
Manus Carina Dahl, Ella Lemhagen
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Alicia Vikander, Bill Skarsgård, Björn Gustafsson, Michalis Koutsogiannakis, Alexandra Rapaport, Tomas von Brömssen, Loa Falkman, Jesper Lindberger, Louise Radon, Jonatan Bökman, Noah Byström, Michael Segerström, Martin Eliasson, Natalie Minnevik
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1816
Filmnummer 86201

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2019-08-11
Jag hade låga förväntningar, men den lyckades vara ännu sämre. Riktigt dålig!
Gordyal
2019-07-26
Vad var det som hände? Någon sorts kombination av misärdrama och mysteriethriller förpackad i barnfilmsformat. De symbolikproppade miljöerna är präglade av olika tider (samtidigt) och världen är något mellan fantasi och verklighet. Förutsättningarna för att skapa något riktigt häftigt är ganska goda, men allt faller pladask. Det känns mest som att saker inte är så noga. Ishockeykommentatorn pratar halvlekar och poliskommissarien kallar pistolen för revolver. Dessutom är Bill Skarsgård skitdålig. Detta funkade verkligen inte för mig. (3+/15)
Rai
2018-02-25
så jäkla tråkig film!!
Tatty
2018-02-24
Inge dålig men lite knepig film! Tyckte den var intressant!
fridenpaden
2018-01-06
Vackra miljöer och fin ljussättning. Loa är ju också fantastisk som vanligt. Men sedan var jag inte så förtjust i berättarstrukturen och den övertydliga symbolismen.
Florian1978
2017-10-01
Vilken märklig film ...
Barneyk
2017-06-30
Det finns så mycket här jag vill gilla, men det funkar liksom inte riktigt.
RustyFilm
2016-12-10
En sagolik saga av Carina Dahl som blev en fantasifull och förtrollande film med regi av Elin Lemhagen. Tycker det hela har lite franskt 50-tals stuk över sig. Alicia Vikander gör huvudrollen Fragancia väldigt bra i övrigt finns en hel drös med kända skådisar som lyckas med varierat resultat
tystponce
2016-12-04
En film som vill för mycket... Det blir aldrig helt 100%.
wasteoftime
2016-11-27
Snacka om en film med identitetskris... Jag fattar nästan ingenting, av vad den vill ha sagt. Och att dess genrebeteckning står som drama gör det hela bara underligare. Drama, absolut, men endast? Knappast. Fantasy? Ja tack. En ganska tråkigt och träig historia som sedan "hottas upp" av "Big Fish"-inslag, eller vad man ska kalla det. Väldigt många väldigt underliga inslag och sidospår som bara känns onödiga och förvirrande. Kanske hade det varit lättare att ta tlll sig om det hade varit en barnfilm. Men nej tack till det här. 2,0 på SH-skalan.
Visa äldre kommentarer »