2.2
2.2
Kronvittnet
Medan Leonie är bortrest tillbringar hennes man Thomas kvällarna med den unga Jenny. En dag försvinner Jenny och allt pekar på att det ät Thomas som bragt henne om livet.

Originaltitel | Kronvittnet |
Alternativ titel | The Crown Witness |
Regissör | Jon Lindström |
Manus | Jon Lindström, Rita Holst |
Genre | Drama, Kriminalare, Thriller, 80-tal |
Skådespelare | Marika Lagercrantz, Per Mattsson, Gösta Ekman, Emma Norbeck, Patrik Ersgård, Jessica Zandén, Stefan Sauk, Janne 'Loffe' Carlsson, János Herskó, Mimi Pollak, Allan Svensson, Percy Brandt, Sissi Kaiser |
Kort sagt: Usel!
Helt ok. Det var ett tag sedan jag såg den, det var dags igen. Gösta Ekman RIP.
Kul med lite skruvad handling och filmen är lite skönt mystisk. Gösta Ekman och Marika Lagercrantz är fullblodsproffs som bär upp filmen. En trevlig film som jag missat se ända tills nu. Betyget blir en svag 4; a då den trots allt känns lite daterad.
Gudarns skymning! Vad gör Gösta Ekman i denna soppa?
Riktigt skön svensk thriller. Håller med Kyllo om att det görs alldeles för få originella svenska filmer och att de tyvärr nästan alltid sågas av publiken. Såg nyligen Bang Bang Orangutang som är ett ännu bättre exempel på det.
Rätt kass thriller men samtidigt lite bättre än förväntat. Lagercrantz bevisade sin milf-status i "lust och fägring stor" men jag undrar fan om hon inte är den snyggaste/hetaste vi haft i sverige?
Bisarra svenska filmer med kända skådespelare görs inte längre, så det här är ett måste för verkligt filmintresserade och samlare. Kronvittnet lämpar sig särskilt som nattfilm. Kärnstoryn är inte så intressant i sig, men här finns bisarra inslag som man annars aldrig får uppleva. Sedan är det synd för framtiden att många sågar alla originella filmer.
Även jag måste nog sänka till tre.
Hade tidigare gett den en fyra men nu när jag sett den igen så föll den ner ett pinnhål, så kan det vara.
Den håller tyvärr inte om man jämför med alla andra svenska thrillerna.