Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Kung Fury


Under en serie av olyckliga händelser mördas poliskollegan till Kung Fury av en kriminell kung fu-mästare. Samtidigt anländer Adolf Hitler, även känd som Kung Führer, till vår tid. Kung Fury beslutar sig för att resa tillbaka i tiden, till Nazityskland, i syfte att döda Hitler och sätta stopp för det nazistiska imperiet en gång för alla.


Originaltitel Kung Fury
Regissör David Sandberg
Manus David Sandberg
Genre Kortfilm, Komedi, Action, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare David Sandberg, Jorma Taccone, Leopold Nilsson, Steven Chew, Andreas Cahling, Erik Hörnqvist, Eleni Young, Helene Ahlson, Per-Henrik Arvidius, Eos Karlsson, Magnus Betnér, Björn Gustafsson, David Hasselhoff (röst), Frank Sanderson (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1775
Filmnummer 116046

Recensioner

Skapad 2019-10-30 av AgnesPetter
Hela tiden strävar filmskapare efter att skapa något nytt, kanske något oförutsägbart, och man vill i regel undvika redan etablerade filmklyschor. Så vad händer om man skapar en film som nästa...   Läs mer »

Skapad 2019-10-25 av Martin_Sj
Kung Fury är en galen berg-och dalbana i 80-talstil Kung Fury handlar om en polis i Miami 1987 som går under samma namn som filmen. Efter att ett arkadspel totalt flippar ut och börjar skjuta män...   Läs mer »

Kommentarer


StureStenhög
2018-03-19
Det är här var faktiskt riktigt härligt. De har i princip lyckats summera hela 80-talet på en halvtimme med massvis med klockrena detaljer och ett högt underhållningsvärde. Den kommande långfilmsversionen med Arnold har har potential att bli en höjdare
NoWireHangers
2017-10-19
Lyckas riktigt bra med 80-tals-skräpfilmskänslan och allt är lagom idiotiskt och utflippat, massor av kreativitet och med några förvånansvärt bra oneliners. Att det är en kortfilm är till dess fördel. En del sånahär pastischer/parodier kan bli lite trötta i långfilmsformat, men med en speltid på 30 minuter blir det ingen dötid.
Hakvin
2017-09-22
En tidlös kultfilm. Både ett kulturellt och ett teknologiskt historiskt mästerverk där exakt ALLT faller på plats. Och bakom hela jätten finns EN ung grabb, exklusive skådespelare givetvis. Hur många fanns bakom Terminator 2? Tycker det är bortom universum trångsynt, bakåtsträvande och löjligt att bedöma den här filmen efter samma kriteriemall som när man bedömer The Matrix eller Avatar. Jantelagen visar sin fulla styrka.
Starkbröl
2017-06-26
Är det film? Well det är ju rörliga bilder. En idéexplosion av bisarra påhitt utförda med ibland rätt så imponerande effekter och scenografi. Scenen med Betnér och Gustafsson är klart sämst och tyvärr temposänkande och pinsam. I övrigt känns det hela som en lång showreel för det team som gjort det hela.
Diclonius
2016-10-10
Okej då, alla barnen i kör : "GU' VA' LÖJLIGT ATT SVENSK FILM FÖRSÖKER LEKA HOLLYWOOD!!11" Bullshit. "Kung Fury" är ett mästervärk. Humorn är suverän, och kommentarerna är så klockrena och citatvänliga att man undrar i fall det verkligen kommer att funka i långfilmsformat utan att bli tröttsamt. Med det sagt så hoppas jag att det här blir en genuin franschise. Slå en påle igenom hjärtat på liken efter Bo Widerberg och Vilgot Sjöman nu, och fram för en ny generation av Svensk genrefilm!
Dream
2016-03-21
Denna är riktigt häftig! Överdriven, galen och cool! Det bästa är att denna film visar, att med en lagom budget går det att göra en kul film, behövs inga överdrivna fantasi summor i fall du bara har planen, manuset, fantasin och viljan. (Ser fram emot långfilmen som just nu spelas in.)
oskarchucky
2016-03-05
Klart sevärd!
Snah
2016-02-14
Är det fullt med roliga åttiotalsreferenser? Ja. Är det bra? Nej.
karlmats
2016-01-31
Kul idé och roligt genomfört. Tror jag är helt rätt målgrupp för det här, för ju löjligare det blir desto mer njuter jag. Att det här görs i Sverige är ju helt fantastiskt, frågan är om det skulle räcka till en fullängdare, nu är det fullt ös från start till mål och det är ju lite det som är charmen med det här. En stark 3a.
Bozze80
2016-01-14
Charmigt överdriven och rolig/bra på sina håll, men som helhet kan jag inte sträcka mig till mer än godkänt, och då är jag riktigt snäll...
Visa äldre kommentarer »