Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.1
av 5

Kung Salomos sk(r)att


Baserad på en roman av Allan Henry Rider Haggard. Jessies pappa är arkeolog och har listat ut var kung Salomos skatt finns. Men ingen kommer att hitta skatten om de inte först hittar Jessies pappa. Jessie ber vapenkunnige Allan Quatermain om hjälp. I Zimbabwes djungel kämpar paret mot krokodiler, kvicksand, kannibaler, lejon och elefanter. Det största hotet kommer dock från två skurkar som också är ute efter Salomos skatt.


Originaltitel King Solomon's Mines
Regissör J Lee Thompson
Manus Gene Quintano, James R Silke
Genre Komedi, Action, Romantik, Äventyr, 80-tal
Skådespelare Richard Chamberlain, Sharon Stone, Herbert Lom, John Rhys-Davies, Ken Gampu, June Buthelezi, Shaike Ophir
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 951
Filmnummer 5822

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Dele
2020-09-05
Nu har jag sett två komedier från mitten av 80-talet idag och jag minns det ju, tiden när man hade VHS och hyrde mängder med filmer, ändå förvånas jag nu lite över hur tramsigt och fördomsfullt det kunde vara. Charmen som finns här har ju bara med dålig kvalitet att göra och försvinner helt bakom all enfaldighet.
amam
2020-07-01
Ibland lite småcharmig, ibland lite smårolig, hela tiden väldigt daterad.
lave
2018-07-13
Underbart charmig matinérulle. Händer saker precis hela tiden, inte en scen som drar ner tempot. Och det påminner en att inte ta så allvarligt på livet. Så det är bara att bunkra upp med popcorn, luta sig tillbaka och göra sig redo att dra på smilbanden.
Harford
2017-06-21
Filmbuskis på Åsa-Nisse-nivå. Sharon Stone kan inte agera sig ur en fuktig papperspåse.
Barneyk
2015-09-13
Bitvis tycker jag den har viss charm och tänker "den kanske inte är så dålig ändå" men det håller aldrig i sig särskilt länge. Inte min typ av humor och den har verkligen inte åldrats med värdighet...
Krille80
2014-12-09
Denna film beskrivs bäst som en Indiana Jones- wannabe och redan när titelmelodin kör igång förstår man detta för den är nästan exakt som låten i Indiana Jones. I övrigt är detta dock en skön äventyrsfilm med mycket glimt i öga. Kul är det också att se en 27-årig Sharon Stone i en roll där hon är mer rolig än sexig.
fridenpaden
2014-10-12
Baserad på en av Horace Engdahls favoritböcker. Larvig.
clullanc
2010-06-20
Nostalgi! Älskade den när jag var liten. Då fattade man däremot inte att det var en komedi. :)
Bandersnatch
2010-02-24
Den här växte jag upp med och jag såg den hellre på den här än Indiana Jones. Och nu vet jag varför. Med undantag för Raiders of the Lost Ark är den här faktiskt bättre. Det är roligt med all exotism, det är roliga skämt och kommentarer på sina ställen och det är nonstop action. Plus att man måste älska såna detaljer som att Quartermain gör tafs-rörelser med händerna i en sekund i skärmens nederkant när han ser "the breasts of shiva". Den håller än.
RunRiot
2010-02-22
Älskar den!
Visa äldre kommentarer »