Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Kunskapens pris - balladen om den vilsne vandraren


Utan minne från tiden då den skapades, vaknar en robot upp i ett framtida Sverige slaget i spillror efter den stora katastrofen. Den påbörjar en lång vandring för att försöka hitta sitt ursprung i en främmande, vacker och märklig ny värld. Allt ackompanjerat av en berättande ballad som sjungs av Freddie Wadling.


Originaltitel Kunskapens pris - balladen om den vilsne vandraren
Alternativ titel The Price of Knowledge
Regissör Anders Muammar
Manus Anders Muammar
Genre Kortfilm, Musikal, Äventyr, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Peter Holmgren, Freddie Wadling, Peter Mollwing, Ellenor Lindgren, Karim Muammar, Sune Lundberg
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 339
Filmnummer 49595

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Asmorod
2016-05-11
Pretentiös jävla dynga.
AlbinWesley
2014-10-21
Tycker den är skitbra, även om jag aldrig spelat vare sig Mutant eller något annat rollspel någonsin. Det är en väldigt fin skildring av en annorlunda framtidsvision, och det är tjusigt hur den knyter an till ett svenskt perspektiv med visa och trubadur och så vidare. Inser att det passar perfekt i sin kontext, även om jag inte kan relatera till den. Filmen är bra oavsett, även om den stundtals ser ut som det amatörprojekt den är.
Ilea
2012-01-14
3+ blir betyget. En söt film. Jag instämmer dock med Z här nedan; den hade behövt en upprustning med större budget, riktiga skådisar och i ett längre format.
Z
2012-01-08
Oooh gamla hederliga Mutant! Så sött! Hade det gällt något annat hade jag inte varit lika förlåtande angående det usla skådespeleriet. Viss rekvisita och liknande hade också kunnat göras en aningen bättre. Gillar dock upplägget. Skulle vara kul med en fullängdsfilm eller tv-serie, med lite mera budget, i samma anda (t ex med riktiga skådisar och inte bara lokala lajvare). :-)
TheHerminator
2011-08-07
Helt ok. Att jag spelar Mutant UA frestar mig så klart att sätta ett högre betyg, men så jäkla bra är den ju faktiskt inte.
Kortfilm
2011-07-19
Som en 19 minuter lång musikvideo till en väldigt monoton låt, okej ballad. Tacka vet jag låten "House of the rising sun". För övrigt lite småfånig film med robotar och maskeraddräkter, vilket säkert kan intressera en och annan 8-åring.
Sardukar
2011-06-21
En underbar kortfilm trots sin enkelhet.
Mallvara
2011-06-07
Jag fullkomligt älskar den här filmen!

2010-12-27
Dette her var ju hur bra som helst.
Diggle
2010-12-18
Jag tycker den här filmen var vacker och spännande. Freddies sång på det hela gjorde nog det mesta av intrycket. Skådespelarna var väl inte på topp men man fick verkligen en fin känsla av denna film. Synd att den var så kort. Rekommenderas!
Visa äldre kommentarer »