Kyss mig

Mias pappa Lasse och Fridas mamma Elisabeth ska gifta sig. Nu ska döttrarna från deras tidigare äktenskap äntligen träffa varandra. Mia är nyss hemkommen med pojkvännen Tim och de planerar för fullt sitt bröllop. Trots den komplicerade familjekonstellationen uppstår starka känslor mellan Mia och Frida som inte går att stoppa.

Originaltitel Kyss mig
Alternativ titel With Every Heartbeat, Kiss Me
Regissör Alexandra-Therese Keining
Manus Alexandra-Therese Keining
Genre Drama, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Ruth Vega Fernandez, Liv Mjönes, Lena Endre, Krister Henriksson, Joakim Nätterqvist, Tom Ljungman, Josefine Tengblad, Björn Kjellman

xpndr
2021-08-22
Gillar filmen trots att kvalitén på både skådespeleri och dialog varierar. För mig balanserar filmen på gränsen till en 4:a.
HerrNenne
2020-07-21
Bra. Känns jordad och äkta. Den näst bästa svenska filmen om lesbiska som fått en internationell titel efter en Robyn-låt som jag någonsin sett.
Gordyal
2019-08-18
Alldeles för långsamt alldeles i onödan. Dessutom är Ruth Vega Fernandezs karaktär så fruktansvärt ocharmig (eller är det hon själv som är det?). Den stora behållningen är Lena Endre, som än en gång gör ett fantastiskt jobb. Sedan finns det även några hyfsat obekväma scener vilka lyfter filmen, som i det stora är rätt så beige. (6-/15)
illbejane
2018-02-12
För att ge filmen rättvisa så älskade verkligen min partner den här filmen och tyckte båda huvudrollsinnehavarna var supersnygga. För mig föll filmen platt och den var lite väl långsam bara. Jag som brukar älska förutsägbarhet fick nog ändå. Den är vacker, bildmässigt vilket brukar väga upp det mesta men inte i detta fall.
bkllr
2016-01-02
störigt dåligt skådespel (förutom liv mjönes och lena endre), dåliga dialoger, dåligt manus, dålig klippning, otrovärdig story, otrovärdiga karaktärer och som ovan nämnt alldeles för mycket vin! alltså snälla, vin i varje scen typ. om det inte vore för sista kvarten som är typ lite spännande (fast det är våldigt förutsägbart vad som kommer hända) hade jag satt en etta. och nej, gaytemat kan inte väga upp denna tråkiga film. såg en intervju med josefine tengblad på moa svan med gäster innan jag såg filmen och hon var asskön och moa svan sa att hon älskade filmen men nääeh jag finner ingen njutning i den och bara önskar att den ska ta slut...
Tatty
2015-10-17
Brukar inte gilla såna här filmer men förvånansvärt gör jag det. Rätt så sensuellt som för filmen mer spännande och bra. Rätt folk som spelar rollerna bra.
2015-05-25
Detta är inte en originell historia på något sätt men i svenskt filmformat känns den fräsch. Det som gör att denna film fungerar så bra hos mig är att den lyckas skildra på ett både vackert och känslomässigt sätt hur det är att bli kär. Samspelet mellan Ruth Vega Fernandez och Liv Mjönes är dessutom helt fantastiskt. Jag har svårt att minnas när jag, i en svensk film, sett sådan trovärdighet mellan två karaktärer. Till största del är också dialogen naturlig. Jag kan dessutom inte låta bli att få härliga Fucking Åmål- vibbar när jag ser detta. 3+
snyltare
2014-01-15
Vackert att titta på, bra skådespelare samtliga och dialogen känns naturlig, även om replikerna ibland är lite "hadda". Jag tycker att det är alldeles precis lagom mycket fokus på gaygrejen. Mest en riktigt fin skildring av två som blir kära.
SUKOF
2013-12-27
riktigt fint foto men alldeles för långsam
vonadel
2013-09-09
Klarar ett godkänt betyg framför allt pga ett bra skådespel från flertalet inblandade. Annars var det stundtals en ganska seg historia. Omotiverat långa sexscener också. Typiskt svenskt? Men, overall godkänt alltså. 5/10