Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

La Comtesse perverse


Silva är en ung tjej på solsemester som blir bjuden till den märkliga greven och grevinnan Zaroffs slott på en öde ö. Det visar sig att paret är sadister och kannibaler och att Silvia är bytet i deras grymma människojakt...


Originaltitel La Comtesse perverse
Alternativ titel The Perverse Countess, Les Croqueuses, Countess Perverse
Regissör Jesus Franco
Manus Jesus Franco, Elisabeth Ledu de Nesle
Genre 70-tal, Skräck, Thriller
Skådespelare Alice Arno, Lina Romay, Howard Vernon, Tania Busselier, Robert Woods, Kali Hansa, Caroline Rivière, Pamela Stanford, Monica Swinn
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 33
Filmnummer 59399

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


ItalyErik
2021-04-06
En av Francos bästa!
gjoob
2016-07-27
Fullproppad med abrupta sexscener ackompanjerade av sliriga gitarrsolon, men väldigt lite handling. Det är hur som haver okej då den är fullproppad med abrupta sexscener ackompanjerade av sliriga gitarrsolon.
Gordyal
2015-06-17
Mina damer och herrar; möt Jesus Franco i sitt esse! Jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja, men detta är halt klart en av hans bästa filmer (törs jag lova fast jag fortfarande har drygt hundra osedda). Tempot är med Franco-mått mätt skyhögt, miljöerna är skitfräna, soundtracket pendlar mellan Franco-jazz och Franco-kraut, Howard Vernon är verkligen jätteäcklig, nakenscenerna är jättemånga, och action-scenerna jättetaffliga. Kameraarbetet är så "Absolute Franco" det kan bli. Zoomen går på högvarv, och detta med skärpa är inte alltid helt viktigt. Ibland fångas sådant som definitivt inte ska synas, exempelvis människor och skuggor, men allt som oftast dyker det upp ett kvinnokön i bild - och då kanske inte alltid när man förväntar sig det. Handlingen funkar bra, och är, trots bruten kronologi och Franco-snurr, rätt så lätt att hänga med i, åtminstone tills det börjar bombas in sexscener i parti och minut. Då är det inte fullt lika klart vem som är var och varför. Förmodligen hade några av dem ursprungligen inget med filmen att göra, men ändå... En temposvacka i mitten och en skitnödig epilog efter ett lysande slut omöjliggör fyran jag så gärna vill sätta. (9+/15)
NoWireHangers
2013-04-21
Hade hoppats på lite mer. Helt kompetent men inte den orgie i zoomningar och jazzmusik som "She Killed in Ecstasy", som är filmad kring samma stentuffa hus, eller andra av Francos allra bästa. Slutet är fint.
craptastic
2013-04-15
Många vedervärdiga sexscener, en karaktär som byter namn samt ett pampigt slut som mest är icke-pampigt. På tok för lite pilbåges scener samt på tok för mycket omotiverade bröstscener.
Ondskapt
2013-02-18
Franco snuskar till "the most dangerous game" på bästa möjliga sätt. Helgjutna miljöer, massa naket (Lina Romay gör filmen sevärd) och Howard Vernon är en skönt elak filmskurk som käkar människor. Visst kan man argumentera för att filmen inte tar sig nånstans förrän efter 50 minuter, men vad gör det när det bara är att insupa det goda och njuta.
tilapia
2008-02-12
francos snuskversion/hyllning av människojaksklassikern "the most dangerous game" - bra grejer, ibland riktigt bra, t.ex. det nerviga slutet där lina romay jagas av en naken alice arno med pilbåge genom vassen. eller howard vernons grymma slutpunch. tyvärr är filmen ojämn och inklippta porrscener som ser ut att ha spelats in vid ett annat tillfälle och sannolikt lagts till på producentens begäran dyker då och då upp och förstör stämningen. men men, en klart intressant franco...