Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Brunngrävarens dotter


Det är i början av första världskriget. 18-åriga Patricia är den äldsta dottern till brunngrävaren Pascal som ser Patricia som en prinsessa tack vare hennes höga moral. Men så träffar hon den unga piloten Jaques, och kärlek uppstår. Snart bär hon på hans barn, och Jaques drar ut i krig. Hur ska familjen hantera den utomäktenskapliga graviditeten?


Originaltitel La fille du puisatier
Alternativ titel The Well Digger's Daughter
Regissör Daniel Auteuil
Manus Daniel Auteuil
Genre Romantik, Drama, 2010-tal
Skådespelare Daniel Auteuil, Kad Merad, Sabine Azéma, Jean-Pierre Darroussin, Nicolas Duvauchelle, Astrid Bergès-Frisbey, Emilie Cazenave, Marie-Anne Chazel, Coline Bosso, Chloé Malarde, Brune Coustellier, Ilona Porte
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 72
Filmnummer 93011

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2021-07-26
Ganska medelmåttlig film. men helt klart sevärd...
gubbenviktor
2013-09-08
Fick ingen romantisk feeling alls. Handlar mer om brunnsgrävarn än om dottern. Och killen är en lurk.
Mikka
2013-04-05
Småputtrigt charmig och mysig, men ändock inte riktigt romantisk. En film att se en regnig dag? Den är väldigt lättviktig...
Gigi1943
2012-12-30
Oerhört charmig men så älskar jag ju också Auteuil!
larox
2012-12-16
åter en pärla att lägga i min Franska filmskattkista! Mycket vacker, finstämd och lågmäld i underbar miljö. Daniel Auteuil ger allt, han är en förträfflig aktör, verkar aldrig misslyckas. Så fin!
FUR
2012-12-12
Musiken och miljöerna är fantastiska, resten var lite comme ci come ca.
peatea
2012-12-07
Alldeles før mysig. Tænk att det pågår krig och ytterst få återvænder från fronten. Ett litet dødsfall i nærheten av idyllen skulle ge lyft åt storyn. Man ser att filmen førlorat sin integritet genom att riktas mot en happy end sugen publik. Næstan pinnsamt.
Filmguden911
2012-09-05
Daniel Auteuil är en favorit, så även efter denna film. Kvinnan är sagolikt vacker. Ännu en fransk liten pärla.
BlackLodge
2012-08-18
Denna gjorde inte mycket för mig. En rätt så standard berättelse om den ena fattiga hälften som trots ett hjärta av guld inte lyckas få den andra betydligt klassigare och "fina" hälften. Jag tröttnar väldigt snabbt på den kvinnliga huvudkaraktären som mest går runt och ser ledsen ut hela tiden. Känner heller att jag inte bryr mig om henne riktigt. Om filmen inte hade utspelat sig på den franska landsbygden, vilket ger den den där typiskt franska myskänslan, hade jag nog kanske gett den ett ännu lägre betyg. Nej, detta var inte mig grej helt enkelt. Se hellre En Långvarig Förlovning med Audrey Tautou om ni vill se en fransk film om ett dödsdömt förhållande som dessutom utspelas sig på landsbygden.
Kajanus
2012-05-18
Fullkomligt underbar liten pärla om strikta familjeregler hos en familj på landsbygden i Frankrike under det pågående andra världskriget. Stilren regi av Auteuil (debut bakom kameran) och ett utsökt foto av Robin. Allt är baserat på en för mig rätt okänd Pagnolhistoria. Astrid Bergès-Frisbey är perfekt som Patricia. Två tummar rätt upp!
Visa äldre kommentarer »