Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Den stora skönheten


Det har gått många år sedan Jep Gambardella skrev sin uppmärksammade och enda roman. Han sögs då in i Roms nattliv, ett nattliv befolkat av konstnärer, uppkomlingar, politiker, intellektuella och kriminella. I dag är han 65 år och hans ändlösa vandring mellan luncher, middagar och partynätter fortsätter. I ett sommarvarmt Rom håller han jakten på den stora skönheten levande.


Originaltitel La grande bellezza
Alternativ titel The Great Beauty
Regissör Paolo Sorrentino
Manus Paolo Sorrentino, Umberto Contarello
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso, Giovanna Vignola, Massimo De Francovich, Galatea Ranzi, Roberto Herlitzka, Giusi Merli, Dario Cantarelli, Isabella Ferrari, Serena Grandi, Iaia Forte, Pamela Villoresi, Sonia Gessner
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 588
Filmnummer 104018

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2020-01-14
Filmen börjar märkligt men otroligt snyggt. Jag älskar scensättningen och musiken och det känns verkligen speciellt och sådär filmiskt snyggt som jag älskar. Sen sitter jag och väntar på att något innehåll ska intressera och det dyker aldrig upp. Filmen känns gubbigt självupptagen och nihilistiskt distanserad. Jag läser recensioner som kallar karaktärerna komplexa och jag letar utförligare beskrivningar för jag tycker allt bara är... blaha. Är poängen att visa massa pseudointellektuella vulgariteter och driva med det? Nä, jag är så jävla trött på det här kulturgubbsperspektivet, vare sig det är Bergman, Fellini, Keislowski eller någon annan, det beklagande i perspektivet från en intellektuell överklass som ser saker som så mycket djupare än det trångsynta och självupptagna perspektiv det faktiskt är. Och kvinnor som enbart existerar i relation till mannen, "män som skriver kvinnor" är en meme av en anledning. Att filmen är så makalöst snygg på ett sätt som tilltalar mig väldigt gjorde att jag tänkte sätta en tvåa, men filmen är ohyggligt tråkig och ju mer jag läser andras kommentarer och recensioner och tänker på det desto mindre inser jag att jag gillar den. Ytan höll på att distrahera mig från innehållet.
Norpan0
2019-07-02
Udda film om kulturelitens partyliv i Rom. Form! Många bilder fladdrar förbi, okommenterade. Lite så är det väl i livet. Intressant och tänkvärd.
DieFrauImMond
2018-12-19
Det ljuva livet för pensionärer. Jag menar det som en komplimang.
andmoreagain
2018-11-17
Häftigt bildspråk. Har ett så kallat djup men jag vet inte riktigt om filmen har någonting att säga. Spännande!
Albion
2017-05-09
Jag tycker inte att detta är magiskt men det finns något som retar intresset i alla fall. En film stöpt i moll och som filosofiskt vimlar runt i Romnatten. Betyget blir en 3;a
lekke
2016-10-16
Vilken härlig film! Mycket Fellini i detta bildfyrverkeri. Utsökta bilder i vackra miljöer, som den vackra skönhet som Rom egentligen är när den inte är döljd bakom en massa kommersialism och turism.
Hypostas
2016-08-27
Snäppet bättre och mindre långtråkig än La dolce vita.
Mischnov
2016-04-24
Väldigt vackert filmad, men på grund av ett ojämnt tempo och väldigt många misogyna scener kunde jag knappast njuta under visningen.
PSH-BOZO
2016-04-05
Det första jag vill framhäva är filmens otroligt fina foto. Dialogerna är för det mesta också väldigt bra. Men den känns lite meningslös och kanske en aning för abstrakt för min smak. Men den landar på en stark 3a i alla fall.
labi
2015-12-07
Fellinis ande svävar över den här filmen. Jag kan inte låta bli att tänka på alltings meningslöshet. Alla jamsar runt på sitt vis i den här världen för att konstruera mening/slå ihjäl tid. Woody Allen sammanfattar det väl: "In the large scheme of things, only the big questions matter, and the answers to those big questions are very, very depressing. What I would recommend — this is the solution that I’ve come up with — is distraction. That’s all you can do! You get up, you can be distracted by your love life, by the baseball game, by the movies, by the nonsense. Can I get my kid into this private school? Will this girl go out with me Saturday night? Can I think of an ending for the third act of my play? Am I going to get the promotion in my office? All this stuff, but in the end the universe burns out." PS: Läs gärna Milan Kunderas lilla roman "Obetydlighetens högtid". Ungefär samma krassa stämning i den. DS
Visa äldre kommentarer »