Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

La Vie En Rose: Berättelsen Om Edith Piaf


Vad är skillnaden mellan en populär artist och en legend? Detta är historien om Edith Piaf, men också om Paris och de kända och okända stjärnor som sökt sig dit. Det är historien om en nationalklenod, hennes lidande och passion, och om kärleken som alltid fanns med i hennes sånger, om än inte alltid i hennes liv.


Originaltitel La môme
Alternativ titel La Vie En Rose
Regissör Olivier Dahan
Manus Olivier Dahan, Isabelle Sobelman
Genre Drama, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Marion Cotillard, Sylvie Testud, Emmanuelle Seigner, Jean-Pierre Martins, Pascal Greggory, Marc Barbé, Catherine Allégret, Caroline Raynaud, Gérard Depardieu, Harry Hadden-Paton, Jean-Paul Rouve, Clotilde Courau, Manon Chevallier, Pauline Burlet
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3136
Filmnummer 50641

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av PortZebie
Att biografiska filmer om kontroversiella personer är skiten i Hollywood just nu har väl inte många missat. Företeelsen är förvisso knappast ny, men bara de senaste åren har vi sett bland annat...   Läs mer »

Kommentarer


Sheepy
2023-03-12
Marion Cotillard kämpar på men i slutändan lämnas jag oberörd. Filmen fokuserar även för mycket på Edith Piafs nedgång och vi får endast en ytlig genomgång kring resten av hennes liv. Detta är synd då mycket mer hade kunnat sägas om hennes tidiga liv och vilken inverkan detta kan ha haft på missbruket/den psykiska ohälsan.
Ful_fisk
2022-05-23
Marion Cotillard är fantastiskt bra i huvudrollen, men i övrigt kände jag aldrig att jag kom särskilt nära Piaf inpå livet. Välgjord biografi med genomtänkt visuell stil, stjärnspäckad rollista och uppenbart stor budget som känns av på rätt sätt, men det lossnar aldrig helt med berättandet för att bli en riktigt, riktigt bra film. Men sevärd för vad den är.
Albion
2020-05-31
Ett liv fullt av elände från början till slut. Vissa delar ur livet är förstås lite extra intressanta men det mesta är för mig ändå ganska likgiltigt och filmatiseringen lyckas inte väcka något större engagemang hos mig tyvärr. Betyget blir en svag 3;a, dvs 3-
RustyFilm
2016-12-07
Här kastas man mellan olika delar av Piafs liv utan någon som helst kronologisk ordning. Det är ju ett ganska vanligt grepp men här blir det extra virrigt. Dessutom hoppas en hel del intressanta händelser i Piafs brokiga liv över. Men tack för att det är Piafs egen röst vi för höra i sångerna, utan den hade det här fallit till botten. Första delen av Piafs ”klassresa” blir lite av en transportsträcka, det blir bättre i senare delen av filmen där hennes framgång presenteras utan glorifiering.
Barneyk
2016-02-03
Jag uppskattar inte det okronologiska berättandet. Jag har på sistone blivit allt mer trött på det överlag. Tycker sällan det tillför så mycket utan tvärtom tar det ifrån storyn som blir hackig. Ibland görs det fantastiskt, men inte så ofta. Det är mycket här som är mycket bra men helheten tappar mig för ofta. Dels pga kronologin och dels pga att saker jag engagerar mig i och bryr mig om bara släpps. Rösten är fantastisk och Cotillard gör en för det mesta stark insats. Tvåan känns enormt snål men kan inte sätta högre.
Darn
2015-05-23
Det känns befriande att se en biopic som inte helt och hållet följer den konventionella dramaturgin för vad biopics brukar gå efter. Det mesta är visserligen med, allt ifrån klassresan till tydliga "turning points". Upplägget berikade dock och gav särskilda händelsers beröringspunkt en större mening. Att flera scener är dubbade störde dock alltjämt, även om det vore otroligt att försöka efterlikna Piafs röst via skådespel. Dessutom finns det ju alltid en risk att personen i fråga snarare imiteras än spelas därefter. Cotillards insats är kanske i gränslandet, men det gjorde absolut ingenting då det gjordes extremt bra.
Metheuz
2015-03-27
En hattig handling som inte intresserade mig. Var inte så stort fan av musiken heller.
Krille80
2015-01-10
Före denna film så kände jag endast till Edith Piaf som den franska sångerskan med den fantastiska rösten. Hennes bakgrund som avhandlas här hade jag aldrig mött tidigare och det är verkligen en bakgrund med sina svårigheter. Jag blir dock mest imponerad av skådespelerskan Marion Cotillard oscarsvinnande porträtt av Piaf här än av själva filmen. Cotillard är fantastisk men det är inte filmen.
Raimo_1985
2014-03-22
Ganska bra men alldeles för långt. Det stod ju på fodralet att den skulle vara vara 110 minuter. Vid 100 minuter började jag skruva på mig.... Toppenskådespeleri.
#54
2014-03-10
Stark insats av Marion Cotillard.
Visa äldre kommentarer »