Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Lady Bird


Christine MacPherson är en sjuttonårig high school-tjej som helst går under namnet Lady Bird. Året är 2002, vilket är hennes sista på en katolsk skola i Sacramento. Under året formar hon nya bekantskaper, provspelar för skolpjäsen och skickar ansökningar till college. Hon är fast besluten om att flytta till östkusten trots att hennes mamma är tydlig med att hon måste söka till skolor i Kalifornien.


Originaltitel Lady Bird
Regissör Greta Gerwig
Manus Greta Gerwig
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Lois Smith, Stephen Henderson, Odeya Rush, Jordan Rodrigues, Marielle Scott, John Karna, Jake McDorman, Bayne Gibby, Laura Marano, Marietta DePrima
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 986
Filmnummer 126923

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


idaho1981
2022-02-19
Välspelad och verklighetstrogen. Gerwig har gjort en berörande film om att inte känna sig hemma som är mycket starkare än de flesta filmer om tonåringar som känner sig avvikande. Ronan fortsätter att imponera i allt hon gör.
Tolkana
2020-05-24
Bra skådespeleri men tråkig.
Albion
2022-05-09
Det osar så mycket Greta Gerwig-atmosfär om denna fina film. Ett uppfriskande nedslag i en ung kvinnas brytning mellan ungdomsåren och nästa steg i livet. Lättsamt melankolisk och träffsäker. Betyget blir en stark 3;a, 3+
acidboy
2020-04-27
Väldigt nära en femma. Bra med verklighetstrogna sexscener!
Stygga-Vargen
2020-01-10
Bra skådespeleri, särskilt från Saoirse Ronan, och filmen är ganska rolig emellanåt. Dock blir den lite halvseg emellanåt också men den är klart sevärd. Svag 4:a.
Zero75
2019-12-28
Filmen säger väl ungefär att USA är ett skittråkigt kristet klassamhälle. Och det är ju bra att det sägs. Sedan skildras detta som att någon tryckt på en evig repeat knapp där alla scener som visats har setts förut fast nu bara är ännu mer avdomnade och tomma. Vilket kanske också är bra men mest känns som ett tröttsamt poserande. En tråkig indiecute film kanske bara är en tråkig indiecute film trots allt.
HerrNenne
2019-11-04
Kvintessensen av tonår. Skönt att den liksom bara är ett tvärsnitt av någons liv.
BarryHero
2019-10-22
Skönt med en ungdomsfilm utan större klyschor och som verkligen känns trovärdig och rå. Samspelet mellan mor och dotter är helt fantastiskt välspelat och det känns som en autentisk bild av Sacramento även om jag aldrig har varit där. Väldigt bra och stark coming of age-skildring.
therion82
2019-07-08
Superbra skådespeleri och smart handling.
Frankish
2019-06-17
Saoirse Ronan, Laurie Metcalf och Tracy Letts fantastiska skådespeleri håller ihop den här filmen. Det är ganska skönt att handlingen inte är särskilt märkvärdig, en amerikanska high school-film, men tydligt särskild genom ett annat tempo, fokus och foto.
Visa äldre kommentarer »