Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Lady Chatterleys älskare


Adelsdam utforskar sin sexualitet i armarna på sin krigsskadade makes skogvaktare. Filmen bygger på D H Lawrences berömda roman.


Originaltitel Lady Chatterley
Regissör Pascale Ferran
Manus Roger Bohbot, Pascale Ferran, Pierre Trividic
Genre Drama, Mini-serie, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Marina Hands, Jean-Louis Coulloc'h, Hippolyte Girardot, Hélène Alexandridis, Hélène Fillières, Bernard Verley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 351
Filmnummer 50718

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Stygga-Vargen
2016-11-26
Har regissören och manusförfattarna över huvud taget läst boken? Det är inte mycket som stämmer överens. I boken händer det ju grejer hela tiden men i den här filmen finns det inte någon som helst handling över huvud taget. Ångrar att jag över huvud taget gav den en chans.
StureStenhög
2013-07-16
Två modesta karaktärer, både personlighetsmässigt och utseendemässigt, i en kärlekshistoria som får växa fram snarare än att slå ner som en blixt från klar himmel. Det är väldigt långt ifrån Hollywood, och det är väldigt uppfriskande att se. Det är en film som verkligen tillåter sig att ta tid, vi får långsamt lära känna karaktärerna mer och mer, skogvaktaren förstår vi inte fullt ut förrän i filmens allra sista scen. Det kan kännas tålamodsprövande ibland, men man känner sig också rikligt belönad i slutändan. Historien varvas dessutom med trivsamt pittoreska naturmiljöer. Stark trea
yrkeschaufföre
2013-06-04
Jag är lite svag för fransk film så redan där ligger den bra till men jag gillar inte långa filmer. Så tack vare att jag missade lite i början och var tvungen att lägga mig när det var en och en halv timme kvar och såg resten dan efter, det gjorde längden hanterbar. Med fokus på den erotiska spänningen så känns resten av handlingen lite avslagen. Bra skådespelare gör att den ändå får en trea.
mammene
2013-06-03
Lite svårt att sätta ett rättvist betyg för första halvan kändes lite tjatig, sedan vände det till att bli väldigt intressant. Man lät karaktärerna utvecklas, det var två trevande kroppar som sökte och utvecklades till själsfränder. Med små nyanser såg man deras förändring för att till slut slå ut i full blom. Otroligt vackra miljöer och väldigt bra skådespel av Marina Hands och Jean-Louis Coullo'ch.
origC-J
2013-06-01
I sina bästa stunder en komplex, intelligent, vuxen film om kvinnlig frigörelse, sexualitet, maktkamper, m.m. Ganska snyggt förpackad dessutom. Berättelsen kan väl inte sägas vara lika slagkraftig idag som när romanen kom, men det är en klart sevärd version. Tappar tyvärr rejält i slutet, så fyran blir svag.
Gigi1943
2013-05-31
Hon var jättebra i Fjärilen i glaskupan men nu kände jag inte igen henne, hon liknade mer en skurkärring än en sexhungrig kvinna. Jag får be om ursäkt för att jag dristar mig till att skriva en kommentar eftersom jag sov hela tiden ... Minns att hon knackade på en dörr och en gubbe som liknade sossarnas Löfvén öppnade, sen var jag totalt borta, vaknade efter en timme och stängde av tv:n. Jättebesviken eftersom jag sett gamla filmatiseringar och gillat dessa (är det en eller flera som gjorts?). Har inte ens intresse av att se hur det givk på slutet ... fullständigt ointressant.
Boegemstr
2012-01-23
Precis lika tråkig som titeln antyder...
LaszloKovacs
2010-09-16
Varken bättre eller sämre än Hollywoods Jane Austen-upprapningar, bara lite mer vågad och allvarlig
Netza
2010-04-24
kändes väldigt... fransk.
Giselase
2010-01-06
Överranskande fransk version av DH Lawrences på sin tid chockande roman. Det franska språket störde mig i början. Men genom de långa "stumfilmsscenerna" och genomgående underbara naturbilderna blem jag mer och mer fängslad och följde storyn till sista ögonblicket. Intrycket av en sensuell version av denna på sin tid chockerande roman dröjde sig kvar på näthinnan lång tid efter att filmen hade tagit slut. Den i början föga tilldragande manliga huvudrollsinhavaren vann och övertygade allt efter mer och mer genom sitt fördjupande spel. Jag har sett flera olika tolkningar av DH Lawrence Roman. Denne var oväntad bra
Visa äldre kommentarer »