Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Lady och Lufsen


Lufsen är en hemlös men glad gamäng. Lady är en söt liten bortskämd cockerspaniel av klass. Trots deras olika ursprung uppstår en osannolik romans då de två plötsligt möts långt utanför Ladys ombonade villavärld. Men vägen till deras eviga lycka är lång. Den kantas av misstänksamma grannhundar, hundfångare och av två skenheliga siameskatter.


Originaltitel Lady and the Tramp
Regissör Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske
Manus Joe Rinaldi, Don DaGradi, Ralph Wright, Erdman Penner, Ward Greene
Genre Drama, Komedi, Animerad, Familjefilm, Romantik, Musikal, 50-tal
Skådespelare Barbara Luddy (röst), Larry Roberts (röst), Bill Baucom (röst), Verna Felton (röst), George Givot (röst), Stan Freberg (röst), Lee Millar (röst), Peggy Lee (röst), Bill Thompson (röst), Dal McKennon (röst), Alan Reed (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8944
Filmnummer 3396

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


yrkeschaufföre
2022-01-22
Det märks att tecknarna studerat hundar inför filmen de är fint tecknande. Å självklart eftersom det är Disney är katterna onda... OK men ingen film man måste se.
Rai
2017-11-28
Det är en fin julstämning i den här filmen...
Stygga-Vargen
2017-05-12
Klippet som visas på julafton har man ju sett några gånger men hela filmen har jag bara sett två gånger nu - första gången var när jag var liten och vi hyrde den på VHS, andra gången var på Blu-ray ganska nyligen då jag köpte en box med en massa gamla Disney-klassiker i. Det här är en klassiker som står sig.

2017-03-12
Får en svak firer p g a Lady. Olady syntes det var så gøy å se oldemoren på TV.
Hompen
2015-08-26
Mycket bra manus. Bra karaktärer, som kommer tillbaka i historien. Allt hålls samman bra. Fint tecknad. Sångerna är okej, ger en bra stämning till det som visas, men endast 1 som fastnar (ni vet nog vilken!). Vacker berättelse, och ett bra slut. Nära en femma.
larsen1976
2015-05-22
En klassiker... dock inte speciellt underhållade eller fängslande om man ser den som vuxen. Lilla klippet som är med i Kalle är väl kult. Men som helhet. Nja.. den räddas från en etta av välgjord animation.
Ghostface
2014-12-25
Guldålder när det gäller Disneyfilmer och så även här. Det är lågt tempo och lite för många gånger gäspar jag men det är ett så pass fint hantverk att det går att bortse från.
Krille80
2014-12-24
En riktigt klassiker som sprider värme och glädje precis som den gjorde när jag såg den som liten. En riktigt klassiker som sagt som bara blir bättre om man ser den tillsammans med sina barn eller syskonbarn. 3+
Taandborste
2014-03-15
Det är såhär tecknade hundar ska se ut, tänk om de hade gjort filmen idag?!
ted_the_one
2013-07-03
Obönhörligt tråkig och seg med väldigt fin animation. En tidstypisk Disney film med all tristess som det innebär.
Visa äldre kommentarer »