Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Lång natt


Joe dödar en man och stänger in sig på sitt rum, medan folk samlar sig utanför, och polisen försöker få ut honom. I hans tillbakablickar får vi ta del av hans kärlekshistoria med Jo Ann, och händelserna som ledde fram till mordet. En remake av Marcel Carnés "Dagen Gryr".


Originaltitel The Long Night
Regissör Anatole Litvak
Manus John Wexley
Genre Romantik, Thriller, Film-Noir, Kriminalare, Drama, 40-tal
Skådespelare Henry Fonda, Barbara Bel Geddes, Vincent Price, Ann Dvorak, Howard Freeman, Moroni Olsen, Elisha Cook Jr, Queenie Smith, David Clarke, Charles McGraw, Patty King, Davis Roberts
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 29
Filmnummer 16644

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


C12
2018-02-13
Vilket sömnpiller. Dagen gryr är bättre på alla punkter.
goeran
2012-08-23
Anatole Litvaks film The Long Night från 1947, en amerikansk nyinspelning av Marcel Carnés klassiska verk Le jour se lève från 1939, känns något blek jämfört med förlagan; det är mindre av poetisk realism och mera av vanlig film noir. Slutet är sämre och ingen av skådespelarna är lika lysande som Jean Gabin och Arletty (även om Ann Dvorak och Vincent Price gör bra ifrån sig). Fotot är däremot av bästa klass. Allt som allt är det ändå en sevärd film.
maldoror
2011-08-19
Det är ganska typiskt att en av de mest bildsköna noir-filmerna jag sett är gjord av en östeuropé. Ibland påminner bildspråket lite om tidig Polanski, och jag tänkte också på Tarkovskij även om det är lite långsökt om än inte helt. Trots de sköna bilderna och det faktum att Henry Fonda är fenomenal i huvudrollen kan jag inte sträcka mig längre än till en stark trea. Det är något i berättarframställningen som inte riktigt når fram till mig helt och hållet. Bör ses.
MaraJade
2009-12-27
Henry Fonda är riktigt bra i filmen som annars tyvärr var en aning seg att se på men som vann pluspoäng genom ha ett vansinnigt bra soundtrack. Beethoven rules!
Jake2
2007-03-09
Mörk och tungsint nyinspelning av Marcel Carnes Dagen Gryr. Anatole Litvak skapar ett slags existentiell skymingszon. Lång natt är mer hårdkokt och inte lika poetisk som föregångaren, men ändå en mycket bra noir thriller. Lysande foto av Sol Polito och stämningsfull musik av Dimitri Tiomkin. Henry Fonda mycket bra i huvudrollen och Vincent Price i en av sina obehagligaste roller från 40-talet. Barbara Bel Geddes som spelade Miss Ellie i Dallas gör här sin filmdebut.
Bomkia
2007-02-28
Stark film-noir med bra skådespelarinsatser och en härligt sliskig Vincent Price. Måste se det franska orginalet. 4a.