Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Långdistanslöparen


Engelsk nya vågen om en rebellisk yngling som rånar ett bageri och hamnar på ungdomsanstalt. Hans stora talang för långsdistanslöpning ger honom ökad respekt och privilegier, men också tid att i ensamhet tänka över sitt liv.


Originaltitel The Loneliness of the Long Distance Runner
Alternativ titel Rebel with a Cause
Regissör Tony Richardson
Manus Alan Sillitoe
Genre Drama, 60-tal
Skådespelare Michael Redgrave, Tom Courtenay, Avis Bunnage, Alec McCowen, James Bolam, Joe Robinson, Dervis Ward, Topsy Jane, Julia Foster
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 596
Filmnummer 13997

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


LacombeLucien
2015-04-26
Bra.
Jämte
2015-03-03
Mycket gnäll från ungdomar som beter sig illa. Begår man kriminella handlingar så ska man hamna i fängelset. Att man sen hyser agg mot överheten i varje vaken minut säger nästan mer om ungdomarna än om de som bestämmer.
Adoniram
2014-08-12
Mer än 50 år på nacken och still going strong. En remarkabel film som jag uppskattar mer för varje gång jag ser den.
Namellak
2014-07-14
Första tredjedelen är bra, andra tredjedelen kändes lite lång och musikvalet och dialogen sådär, men sista tredjedelen knyts alltihop och slutpoängen är bra och stark.
DavidFlowie
2013-06-03
En väldigt stark trea. Tyvärr så blir ganska ojämn med ganska stapplande dialoger speciellt i början och med ett alltför spretigt musikval. Favoritscenen är när Stacey blir inkastad i cellen samtidigt som alla andra sjunger i kör.
RyantheGuzz
2013-02-10
Så jäkla dålig svensk titel! Poesin från orginaltiteln försvinner ju i den sugiga svenka titeln!
LouReed
2012-08-10
Världens bästa film. Inget snack.
HerrFågelsaft
2012-06-07
Snygg och modernistisk nya vågen, men den åkte nog ner i shoppingkorgen som löparfilm och som sådan var det en rejäl besvikelse.
KimEkberg
2011-07-24
denna har jag sett fram lange mot att glugga pa, och jag maste saga att den inte riktigt var som jag forvantat mig. jag hade tankt mig att den handlade om en ung tonaring som ar mycket ensam och spenderar mycket tid med sig sjalv springandes i regnet. men filmen var ocksa mycket bra som den var, valdigt bildligt vacker, valspelad. huvudpersonen beter sig liknandes en ung per oscarsson vilket ar tudelat possitivt. fint gjord, men det blir lite fanigt med alla roster som snackar och flashbacks och shit.
LaDecima
2011-06-24
Mycket bra.
Visa äldre kommentarer »