Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Långt borta och nära


När Mania Becker börjar arbeta som vårdare på ett mentalsjukhus är hon helt oerfaren. Hon kommer att stå i ett mycket speciellt förhållande till en ung patient som helt upphört att tala. Han anses som ett intressant fall och Mania är den ena som lyckas få kontakt med honom. Hon förstår snart att hon älskar honom, något som kommer att förändra hela hennes liv.


Originaltitel Långt borta och nära
Regissör Marianne Ahrne
Manus Bertrand Hurault, Marianne Ahrne
Genre Drama, 70-tal
Skådespelare Lilga Kovanko, Robert Farrant, Helge Skoog, Jan-Erik Lindqvist, Inga Landgré, Mimi Pollak, Rolf Skoglund
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 48
Filmnummer 15977

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


DrVergerus
2023-05-27
Mycket sevärd! Intressant rollista.
Albion
2022-03-20
En i det närmaste outhärdligt tassade bland mentalsjuka människor och deras vårdare och läkare. Naivt och fånigt på ett sätt som gör att detta känns mest som en olustig vulgär lek med psykiskt sjuka människor. Intentionen är säkert den motsatta men jag tycker inte balansen stämmer alls. Betyget blir en stark 1;a, 1+
mammene
2022-03-16
Allt som är 70-tal får man här, både härligt och något naivt. Fotot är rent och talar mycket för sig själv, utforskande. Precis som Maria Becker, hennes nyfikenhet och engagemang som saknar gränser. Sjukhusmiljön är intressant att följa, en värld i sig, med dess individer. Många bra skådespelare som jag tyckte spelade mycket naturligt.
Bumbi78
2022-03-06
Att kalla den en svensk gökboet light vore att ta i. Intressant bild av psykiatrin under 70-talet, men ofta rätt slätstruken.
KyLLo
2021-03-16
Jag tycker inte att det är Gökboet, utan snarare svensk socialrealism på 70-talet. Inte så mycket dramatik och förvecklingar, utan mer fokus på det alldagliga livet kring den nya vårdaren. Bra skådespelare. Det var för övrigt första gången en guldbagge för bästa regi gick till en kvinna. Tydligen var det en av Ingmar Bergmans favoritfilmer också.
henrikkraus
2007-12-20
påminner om gökboet - som f ö hade svensk premiär samma år - genom schematisk personteckning
elf
2003-11-03
bra skådespeleri.