Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Lära för livet


Det är vår, och klass 9B är på väg mot sin sista grundskoleavslutning. Stefan är bråkig, Eva skolkar, Peter skolkar, Camilla måste ta hand om sin mamma, och lärarna ? de är inte överens om någonting. Detta är Carin Mannheimers kultförklarade skildring från 70-talet av en problemklass och dess omgivning.


Originaltitel Lära för livet
Regissör Carin Mannheimer
Manus Carin Mannheimer
Genre Drama, Mini-serie, 70-tal
Skådespelare Kristina Adolphson, Olle Björling, Sten Ljunggren, Isa Quensel, Claes Parknäs, Terri Sandberg, Per Waldvik
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 47
Filmnummer 64842

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


AlbertSpica
2015-09-20
Känns både som ett grymt tidsdokument samtidigt som det känns som att ingenting har förändrats, och jag som gick i högstadiet typ 30 år senare tycker det finns en hel del att känna igen sig i. Jag vet inte riktigt vad det var som gjorde att jag blev helt inne i 90% av scenerna och varför jag kände som jag gjorde ibland, men antagligen för att det är ett bra manus. Ledmotivet av "motvind" växte hela tiden på mig och musiken överlag i serien var bra, att höra sweet i skivbutiken, 10cc i stefans rum och eva som ligger och flummar till Pink Floyd, härligt. Gillade Katarina mycket med, kändes som en trevlig lärare. Hade gärna sett en fortsättning med dessa karaktärer några år senare, men så blev det ju inte. Rätt stark 4:a.
Slowdive2
2014-07-03
En film som får mig att fundera över vad jag egentligen värdesatt i alla andra filmer jag recenserat på filmtipset. Vad som hindrar mig från att sätta femma är att skådespelarinsatserna ibland haltar, men samtidigt börjar jag fundera över vad sånt egentligen spelar för roll. Vad spelar det för roll om det tekniska klaffar i alla andra filmer - när de ändå inte lyckas beröra så avgörande ämnen. 360 minuter att se fram emot att se om!
Xenox
2012-10-05
En ganska bra tv-serie.
Snah
2012-04-03
Oj vad bra beskriven den svenska enhetsskolan är i denna!
Hambern
2008-11-04
Visst är det tveksamma skådespelarinsatser och halvtaskigt manus. Men det känns ändå som något av det vettigaste som gjorts om den svenska skolan. Bör ses av alla lärare.
Gordyal
2008-09-09
Kanske inte rikigt fyra bra, men jävlar vilken nostakgikick!! Det är också intressant att se hur skolan har förändrats – både runt elever, lärare och ledning – men ändå inte. Heja Motvind! (10-/15)