Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Lavinexpressen


När den ryska General Malenkov beslutar sig för att avhoppa till väst sänder CIA agenten Harry Wargrave för att leda teamet att få ut Malenkov. Malenkov avslöjar att ryssarna försöker framställa biologiska vapen. Wargrav beslutar att Malenkov ska färdas med tåg över Europa i ett försök att lura ryssarna att attackera tåget och på så sätt lura ut de ryska agenterna i Europa.


Originaltitel Avalanche Express
Regissör Monte Hellman, Mark Robson
Manus Abraham Polonskij, Colin Forbes
Genre 70-tal, Action, Drama, Thriller
Skådespelare Lee Marvin, Robert Shaw, Linda Evans, Maximilian Schell, Joe Namath, Horst Buchholz, Mike Connors, Claudio Cassinelli, Kristina Nel, David Hess, Günter Meisner, Sylva Langova
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 20
Filmnummer 30000

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Bomkia
2014-01-04
Vill du ha en biljett till där här tåget som utsätts för upprepade terrorattacker och laviner? Jo men visst, det låter som en vettig idé. Dumt manus och förvånansvärt segt. Konstigt att höra en dubbad Robert Shaw. 2a.
ClintanTheKing
2013-11-29
B-action med tunn story men den var ändå rätt underhållande. Kul att se Marvin och Shaw i samma rulle f.ö.
NoWireHangers
2009-05-17
Misslyckad filmatisering av en bra bok.
KusinKnase
2007-01-20
Problemfylld inspelning, där både Robert Shaw och Mark Robson avled innan filmen färdigställts. Stela skådespelare i en film som antagligen skulle ha varit längre under normala omständigheter. Bra effekter och bitvis ganska spännande, men man bör inte ha för höga förväntningar. Shaw hann inte läsa in sina repliker innan sin död, så det är någon annans röst vi hör. Vi som gillar tåg och modelljärnvägar ler åt inledningen, som ser ut som en mysig Märklinbana i vinterlandskap.