Lean on Pete

Femtonårige Charley Thompson vill bara ha ett hem med mat på bordet och en skola som han kan gå på mer än delar av ett skolår. Som son till en ensamstående pappa som jobbar på olika lager runt om i nordvästra USA är stabilitet svårt att hitta. När de flyttar till Portland, Oregon tar Charley ett sommarjobb hos en gammal hästtränare och blir vän med en avdankad galopphäst vid namn Lean on Pete.

Originaltitel Lean on Pete
Regissör Andrew Haigh
Manus Andrew Haigh
Genre Drama, Äventyr, 2010-tal
Skådespelare Charlie Plummer, Chloë Sevigny, Steve Zahn, Travis Fimmel, Steve Buscemi, Justin Rain, Lewis Pullman, Bob Olin, Alison Elliott, Rachael Perrell Fosket, Kurt Conroyd, Amy Seimetz, Julia Prud'homme, Jason Rouse, Teyah Hartley, Frank Gallegos

mammene
2020-10-10
Både misär och kärlek, allt berättat i lugn takt, då får man också tid att forma karaktärerna och då mest Charleys. Allt han vill är att gå i skolan och spela fotboll och att rädda Pete. Det kändes aldrig overkligt, även om man kan tro det. Intressant med alla möten som Charley fick vara med om, en fin film.
Spidde
2018-08-29
Helt OK film. Välspelad och bra story, dock lite seg och jag tyckte aldrig den brände till som den kanske borde ha kunnat göra.
StureStenhög
2018-08-28
Det är väl någons slags äventyrsfilm med väldigt nedtonade äventyrselement det här, och det är gjort med förvånansvärt säker hand med tanke på den motsägelsen. Framför allt gillar jag de välskrivna sidokaraktärerna, ingen av dem är kanske helt idealiska för huvudpersonen att ha i sitt liv, men ingen av dem är heller direkt dåliga människor. Charlie Plummer är bra i huvudrollen, och man får anta att kommer se mer och mer av honom framöver, men det är i vanlig ordning Steve Buscemi som glänser mest. Lite kan jag dock fortfarande tycka att filmen hamnar i ett mellanläge där man inte riktigt vet om man ska se den som realism eller saga, men den är åtminstone konsekvent med den tonen, och jag antar att den funkar som just ett mellanting
jonbo
2018-07-23
Naturalistiskt och lite uddlöst. Buscemi och Plummer är ju båda väldigt bra.
Kayuzuzu
2018-06-11
Jag förstår inte hur en film med såna dramatiska händelser kan vara så tråkig. Det vilar en slags apati över allt. För mig var det totalt ointressant.
KimEkberg
2018-05-14
lämnar ett aningen mjäkigt intryck, även om den kanske inte är det helt. får ut så oerhört mycket mer av regissörens övriga ouvre