Legend of Eight Samurai

Prinsessan Shizuhimes familj har mördats av hämndlystna demoner. Åtta samurajer kan rädda och hjälpa henne att återta tronen. Men vilka är och vart befinner sig dessa samurajer?

Originaltitel Satomi hakken-den
Alternativ titel Legend of the Eight Samurai
Regissör Kinji Fukasaku
Manus Kinji Fukasaku, Toshio Kamata
Genre Äventyr, Fantasy, Action, Drama, 80-tal
Skådespelare Hiroko Yakushimaru, Hiroyuki Sanada, Sonny Chiba, Etsuko Shihomi, Yuki Meguro, Mari Natsuki, Nana Okada, Masaki Kyômoto, Kenji Ohba, Takuya Fukuhara, Minori Terada, Shunsuke Kariya, Nagare Hagiwara

Zebulonm
2017-06-23
Ingen höjdaree....
ahkoila
2007-08-01
Soundtraket är helt fel, lika fel som elgitarrerna i Sharpe-filmerna. Men annars helt ok.
Bomkia
2006-06-10
Soundtracker är uselt - men historien är ju makalöst löjligt underhållande. Härligt kultigt. 3+
Nervegas
2006-01-11
Skall absolut inte ses i den amerikanska nedklippta och dubbade versionen.
Nervegas
2006-01-11
Lider hårt av det hemska soundtracket, Yakushimarus rollprestation och gummimonstren, men lyckas ändå imponera. Chiba och framförallt Mari Natsuki är lysande och actionscenerna är briljanta. De 130 minuterna försvinner förvånansvärt snabbt och filmen känns till och med lite jäktad, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på förlagan. Scenografin och kostymerna är utmärkta och bitvis känns storyn verkligt engagerande, men trots allt är det ändå något som saknas. Antagligen det hjärta och den intensitet Fukasaku vanligtvis briljerar med i sina mer politiskt kontroversiella alster.
MilkMonkey
2005-05-09
denna film är för Fukasaku vad Green Snake är för Tsui Hark
MilkMonkey
2005-03-25
episka fantasyfilmer är egentligen det jag gillar minst . . . men detta är verkligen något i hästväg . . . en Elvis-liknande onding, rekordbisarra kostymer, soundtrack av hårdrock + leksakskeybord + koto, Fukasakus patenterade handkamerasekvenser (som känns märkliga i sammanhanget), nakenscener & 70tals sfx . . .
Psycho75
2003-11-15