Legend of Eight Samurai
Prinsessan Shizuhimes familj har mördats av hämndlystna demoner. Åtta samurajer kan rädda och hjälpa henne att återta tronen. Men vilka är och vart befinner sig dessa samurajer?

Originaltitel | Satomi hakken-den |
Alternativ titel | Legend of the Eight Samurai |
Regissör | Kinji Fukasaku |
Manus | Kinji Fukasaku, Toshio Kamata |
Genre | Äventyr, Fantasy, Action, Drama, 80-tal |
Skådespelare | Hiroko Yakushimaru, Hiroyuki Sanada, Sonny Chiba, Etsuko Shihomi, Yuki Meguro, Mari Natsuki, Nana Okada, Masaki Kyômoto, Kenji Ohba, Takuya Fukuhara, Minori Terada, Shunsuke Kariya, Nagare Hagiwara |
Ingen höjdaree....
Soundtraket är helt fel, lika fel som elgitarrerna i Sharpe-filmerna. Men annars helt ok.
Soundtracker är uselt - men historien är ju makalöst löjligt underhållande. Härligt kultigt. 3+
Skall absolut inte ses i den amerikanska nedklippta och dubbade versionen.
Lider hårt av det hemska soundtracket, Yakushimarus rollprestation och gummimonstren, men lyckas ändå imponera. Chiba och framförallt Mari Natsuki är lysande och actionscenerna är briljanta. De 130 minuterna försvinner förvånansvärt snabbt och filmen känns till och med lite jäktad, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på förlagan. Scenografin och kostymerna är utmärkta och bitvis känns storyn verkligt engagerande, men trots allt är det ändå något som saknas. Antagligen det hjärta och den intensitet Fukasaku vanligtvis briljerar med i sina mer politiskt kontroversiella alster.
denna film är för Fukasaku vad Green Snake är för Tsui Hark
episka fantasyfilmer är egentligen det jag gillar minst . . . men detta är verkligen något i hästväg . . . en Elvis-liknande onding, rekordbisarra kostymer, soundtrack av hårdrock + leksakskeybord + koto, Fukasakus patenterade handkamerasekvenser (som känns märkliga i sammanhanget), nakenscener & 70tals sfx . . .
130min pina. fy vad seeegt