Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Legender från övärlden


Att en drake söker sig in i människornas värld är ett tecken på att balansen mellan världar är i rubbning. Trollkarlen Ged, som är ute för att finna ursprunget till denna obalans råkar stöta på den unga prinsen Arren, som i sin tur är på flykt från sitt land och jagas av mörkrets skepnader. Berättelsen är baserad på, i huvudsak, den tredje boken i Ursula K. Le Guins serie om Övärlden.


Originaltitel Gedo senki
Alternativ titel Tales from Earthsea
Regissör Goro Miyazaki
Manus Goro Miyazaki, Keiko Niwa
Genre Äventyr, Fantasy, Animerad, Anime, 2000-tal
Skådespelare Bunta Sugawara (röst), Junichi Okada (röst), Aoi Teshima (röst), Jun Fubuki (röst), Kaoru Kobayashi (röst), Teruyuki Kagawa (röst), Yui Natsukawa (röst), Yuko Tanaka (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1879
Filmnummer 45246

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av wst
Trollkarlen Ged är ute efter att finna orsaken till obalansen i världarna efter att bland annat drakar har visat sig i människans värld. På sin färd träffar han den unge prins Arren, som är p...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Det som det talats mest om beträffande Tales from Earthsea, den senaste filmen från Japans mest älskade animationsstudio, Studio Ghibli, är det faktum att den regisserats av mästaren Hayao Miyaza...   Läs mer »

Kommentarer


Pari
2020-03-25
Gillar den! Dem engelska rösterna är fantastiska!
HerrNenne
2020-01-13
Platt, med en magisk värld utan förklaringar eller regler, så känns som om man kastar in saker lite hipp som happ efterhand, utan plan.
Kurosawafan
2017-02-19
så himla skön och drömsk stämning, extremt komprimerad men bra tolkning
Rundeep
2015-09-15
En ganska stillsam och fin film, som antagligen mest ger en något om man tyckt om de tre första böckerna i serien, annars blir den nog för platt. Den var överlag relativt underdramatiserad, men det verkar vara en trend i filmer som skildrar magi nuförtiden...
peu-depeu
2015-05-25
Inte alls vad jag hade hoppats på. Karaktärerna känns inte riktiga och så gott som ingenting förklaras. Skurken känns stereotyp och jag fattade aldrig vad grejen med drakarna var. Det märks att den bygger på en bok-triologi och att de inte tagit med alla delar. Kanske den mest ointressanta Ghibli-filmen jag sett.
LTT86
2014-10-18
En mycket bra film, önska bara att man fick veta mer av huvudpersonen. För han var väldig svag.
Redfield4ever
2013-12-30
Förmodligen Ghiblis svagaste film. Har visserligen inte sett Pom Poko än, men av de jag HAR sett är den svagast av dem alla. Den är vacker och har bra musik, men allt annat känns så generiskt. Allt känns som återanvänt material. Staden som Arren och Sparrowhawk kommer till är väl filmens mest originella segment (som känns återanvänt i Ni no kuni istället). Goro har gått upp sig, för " From Up on Poppy Hill" är betydligt, betydligt bättre och har en starkare identitet.
Hompen
2013-06-04
Var besviken första gången jag såg denna. Men den växer. Nu är det en av mina favoriter bland Miyazakis filmer (Goro står för regi och gör det bra). Musiken är fantastisk. Handlingen är möjligen lite enkelspårig. Hade varit intressant att få se mer om slaveriet och pilren, och även om drakarna. Men det är också en styrka att filmen håller sig till en historia.
MaxMackan
2013-03-10
Mycket svala kommentarer här och rekommenderad 3a gick jag in utan några större förväntningar. Men jag måste säga att jag tycker mycket om den här. Den är fokuserad och mer reducerad i sitt berättande och det gillar jag verkligen. Det är en relativt enkel historia som är tydligt berättad och som ändå berör. Lika snyggt som man kan förvänta sig är det förstås. Snubblande nära femman för mig faktiskt.
WillyV
2013-03-04
Absolut inget för de minsta barnen, så den fick vi se utan dom. Sporadiskt blodig, vuxna teman och inslag av skräckscener. Låg kvot av drakar och mer fokus på trollkarlar. Saknar inslag av inspirerad fantasi som H. Miyazaki har i sina bästa. Sevärd ändå.
Visa äldre kommentarer »