Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Lenny


Biografisk film i intervjuform om den kontroversielle och banbrytande amerikanske stå-upp komikern Lenny Bruce.


Originaltitel Lenny
Regissör Bob Fosse
Manus Julian Barry
Genre Drama, 70-tal, Biografi
Skådespelare Dustin Hoffman, Valerie Perrine, Jan Miner, Kathryn Witt, Stanley Beck, Bob Fosse (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 384
Filmnummer 7807

Recensioner

Skapad 2019-10-30 av
En biografisk film om stå upp-komikern Lenny Bruces uppgång och fall. Man får följa honom från de tidiga föreställningarna till den tiden då han blir känd och missbrukar droger. Filmen är u...   Läs mer »

Kommentarer


Barneyk
2017-12-27
Blir verkligen bättre och bättre allt eftersom men det tar ju typ 1½ timme innan jag börjar bry mig. Och jag förstår hans storhet för sin tid och Hoffman ÄR Lenny Bruce men det är ju inte en person som jag blir superengagerad av. Jag tycker det svartvita fotot och lite konstnärliga berättandet kommer mer ivägen än vad det tillför historien. Stark tvåa!
Ful_fisk
2015-08-04
Här finns inte mycket att kritisera, det är snyggt och välgjort på alla plan och såväl Dustin Hoffman som Valerie Perrine är storartade. Varför jag inte känner att filmen ska ha mer än en trea i betyg är något jag inte riktigt begriper mig på själv, faktiskt.
DrJW
2015-03-09
En av de filmer som visar hur en fantastisk skådespelare Dustin Hoffman är. Blir mer sevärdare då Lenny Bruce började med sin vulgära och samhällskritiska komik, vilket var en stor inspiration för andra kända komiker. Och hade de inte varit för Lenny Bruce så hade vi ingen vulgär humor idag.
Krille80
2015-01-06
Jag har aldrig förstått meningen med att filma i svartvitt när man kan filma i färg. Helt enkelt ett regissörsknep som inte faller mig i smaken. Jag har också svårt att uppskatta filmens stil där vi hoppar mellan intervjuer med de som stod Lenny nära(dock är det skådespelarna vi ser) till stand-up med Lenny till vanlig spelfilm. Till slut inser jag att även om jag har en större kunskap om Lenny Bruce efter sett filmen så fick jag inte mer än vad jag förväntade mig dvs. en fantastisk Hoffman. 2+
Gordyal
2014-01-20
Det går rätt snabbt att konstatera att detta är ett stabilt hantverk med snyggt foto och grymt skådespel - i synnerhet (min inte bara) av Mr. Hoffman. Filmen som sådan är däremot rätt så trög till en början, men växer sakta men säkert, och mot slutet är det helt fantastiskt. Betygssättningen känns i det närmaste hopplös, då den som helhet inte når upp till en fyra, men när eftertexterna väl rullar så är jag i det närmaste andfådd. Det slutgiltiga intrycket gör att jag måste sätta en fyra, även om jag är tveksam till att filmens knappa två timmar förtjänar det. Kan mycket väl sänkas efter en omtitt. (10-/15)
Astrojacob
2012-04-24
Kanske inte så provokativ idag men på 60-talet utmanade han hela j***a etablissemanget, hehe. C'''''r good Dustin fick i alla fall en nominering för sin makabra roll. Stabil Fyra.

2011-09-23
Smärtsamt bra. Hoffman är fantastisk.
JohanHelenius
2010-11-01
Väldigt snyggt foto och läckra striptease-nummer. Cynisk misogyni samt ett tragiskt liv som märkligt nog accentueras i filmen av alla skämt.
hairofthedog
2010-07-19
förbannat snygg, men inte riktigt så gripande som jag hade hoppats. misstänker att man helst ska vara lite fascinerad av mannens öde för att det här ska bli sevärt. dustin är underbar.
sannaohhh
2010-07-19
cock-sucking aka blah-blah. "have you ever had your blah-blah?" dustin hoffman är en slipad ädelsten i denna briljanta film!
Visa äldre kommentarer »