Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

De 101 nätterna


Den åldrande Monsieur Cinéma bor i en stor villa fylld med olika ting från filmens historia. Minnet är inte så bra som det varit och därför anställer han en ung kvinna att berätta historier om alla filmer som någonsin gjorts. Dessutom dyker det upp att antal filmstjärnor på besök. En hyllning till filmen.


Originaltitel Les cent et une nuits de Simon Cinéma
Alternativ titel One Hundred and One NightsThe One Hundred and One Nights of Simon Cinema
Regissör Agnès Varda
Manus Agnès Varda
Genre Komedi, 90-tal
Skådespelare Michel Piccoli, Marcello Mastroianni, Henri Garcin, Julie Gayet, Anouk Aimée, Fanny Ardant, Jean-Paul Belmondo, Jean-Claude Brialy, Alain Delon, Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Jeanne Moreau, Hanna Schygulla, Sandrine Bonnaire, Robert De Niro
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 23
Filmnummer 20431

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


fisk0
2023-03-19
Skulle ha sett den här på cinemateket för några år sedan men blev sjuk och missade den då, i efterhand var det nog bra, då jag inte tror jag skulle ha uppskattat den alls utan sammanhanget att ha Vardas övriga filmer i färskt minne - för även om det i grunden är en hyllning till filmhistorien så känns det ännu mer som en kulminering av flera idéer som spånades fram i några av hennes tidigare filmer - särskilt halvdokumentära Jane B. par Agnès V. där de Varda och Birkin diskuterade vad de skulle göra om de hade mer pengar och tillgång till internationella kändisar. Det är rätt kul att se på de här sketcherna med Deniro m.fl i det sammanhanget, där också karaktärer och scener från några av Vardas tidigare filmer återkommer, men den står inte på egna ben som självständig film. Trea.