Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Les Misérables


Den älskade och hyllade historien om mod, hämnd och försoning. Fattigdom tvingade honom att stjäla, men barmhärtigheten fick honom att förändra sig och vända om till dygdens smala väg. I dag är den före detta straffången Valjean en framgångsrik affärsman och borgmästare i en liten stad. Men från hans förflutna kommer Javert, en före detta fångvakt, som nu blivit polis - och Javert glömmer aldrig, och förlåter lika sällan.


Originaltitel Les Misérables
Regissör Bille August
Manus Rafael Yglesias
Genre Drama, Kriminalare, Romantik, 90-tal
Skådespelare Liam Neeson, Geoffrey Rush, Uma Thurman, Claire Danes, Reine Brynolfsson, Peter Vaughan, Hans Matheson, Ben Crompton, David Birkin, Lennie James, Shane Hervey, Toby Jones, Julian Rhind-Tutt, James Saxon
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1119
Filmnummer 6970

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zebulonm
2015-05-23
Trodde inte på denna men den överraskade mig o var riktigt bra. Liam neeson e kanon som oftast....
HerrNenne
2013-08-21
Trots att den försökts göra spännande är det här mest blekt.
Planekonomi
2013-02-18
Är inte slutet lite halv lamt?
Titti-81
2013-01-26
Utan att överdriv har jag sett den här filmen 40 gånger. Inte super snygg inte super skådespeleri men den får mig att må bra.
Shootenanny
2012-07-16
Jag antar att det är oundviklig att bli lite kinkig till filmatiseringar av ens favoritböcker. En stark trea får den dock!
StureStenhög
2011-09-21
Det här är första gången som jag kommer i kontakt med Les misérables i nån form överhuvudtaget, och jag kan inte göra annat än att konstatera att det här en bra historia. Idealistiska karaktärer kan lätt bli irriterande i vanliga fall, men den här gången känner jag att huvudpersonen är väldigt intressant. Kanske beror det på att han själv har varit inne i mörka perioder, och att man på så vis kan se drivkraften bakom hans idealism. Att hans fiende på så sätt och vis också drivs av en slags idealism gör dessutom att deras kamp blir intressant att följa. Både Liam Neeson (som jag i vanliga fall ogillar) och Geoffrey Rush funkar bra i sina roller, och produktionsmässigt finns det inget att klaga på. Man behöver dock inte ha läst boken för att märka att det här en väldigt nedbantad version, och ibland kan berättande därför kännas lite stressat och ytligt, men en ganska stark trea blir det
mammene
2011-06-27
Det här är en historisk och romantiserad samhällsskildring från 1800-talets Frankrike. Det är mycket bra gjort, om än kanske lite för romantiserad, men det kan behövas för att uppväga det eländiga. Det är mänsklig värme mot fanatism som dras till sin spets. Mycket bra skådespelarinsatser och realistiska miljöer.
FilmGuden
2011-06-25
Väldigt bra Manus men för filmens enskilda del lite lång. Fantastiskt skådespeleri. Liam Neeson är helt otrolig. Kul också att en Svensk favorit i Reine Brynolfsson får spela i några scener mot honom.
Nolie
2010-12-25
Helt OK filmatiseing även om de helt hade strukit tvisten med Thenardier i Paris och Eponines kärlekshistoria med Marius.
h02enr
2010-12-24
jag älskar victor hogo och emil zola ,och det här är en av den bästa jag läst för 20 år sedan.
Visa äldre kommentarer »