Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Les Misérables


Lelouch har här tagit sig an Victor Hugos klassiska roman om krig och kärlek och förlagt historien till 1900-talets första hälft. Henri Fortin får under kriget lära känna den välbärgade intellektuella familjen Ziman, som befinner sig på flykt undan nazisternas judeförföljelser. En djup och ovanlig vänskap uppstår.


Originaltitel Les Misérables
Regissör Claude Lelouch
Manus Claude Lelouch
Genre 90-tal, Drama
Skådespelare Jean-Paul Belmondo, Michel Boujenah, Alessandra Martines, Jean Marais, Rufus, Annie Girardot, Clémentine Célarié, Philippe Léotard, Ticky Holgado, Micheline Presle, Darry Cowl, Salomé Lelouch, Philippe Kohrsand, Nicole Croisille, Paul Belmondo
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 437
Filmnummer 445

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


JimCarrey
2013-01-29
Den här filmen hade jag aldrig hört talas om och hoppades på ett trivsamt och välgjort kostymdrama. Oj vad jag bedrog mig. Det här är den överlägset bästa andravärldskriget-film jag någonsin sett. Den gör upp med ett antal fruktansvärt irriterande kulturklyschor genom dynamik snarare än polemik. Varje karaktär är ett mästerverk och sitter på så många stolar att ens uppfattningar om rätt och fel grusas i var och varannan scen, men samtidigt som den räcker fingret åt allt och alla är den INTE pessimistisk. Fullständigt underbart exempellöst. Hur Les Miserables vävs in i den här berättelsen, till slut av sig självt, är så plågsamt mästerligt att tårarna är ett faktum - och frågan är om filmen inte överglänser Victor Hugos klassiker i konstnärlig insikt. Att relativiseringen av folks plats och deras livsöden, i alla fall för en västerländsk publik idag, är ännu mer helgjuten. Perspektivens fattigdom/rikedom.
larox
2009-12-01
En film om kärleken till en annan människa. En kärlek så stark och så förutsättningslös att den inte går att jämföra med relationen man - kvinna. Kärleken till ett barn. Mycket välgjord film och Bellmondo är sanslöst bra i rolltolkningen
lalu001
2008-08-29
Mycket intressanta parallellhandlingar. Belmondo är dessutom magnifik. Efterlyser den på DVD med svensk eller engelsk text.
cinneman
2007-03-21
En av de bästa filmer jag såg 2005. Har man sett denna version blir det outhärdligt att se bille augusts les miserables som kom några år efter denna film.
klauskinski
2006-06-22
En stark fyra.
haut
2006-03-13
Tänk om den fanns på dvd, då skulle jag skaffa den direkt!
KeyserSoze
2005-09-10
det var så förfärligt länge sedan jag såg den, minns bara att den var bra men inte hur bra!
RiffRandell
2005-07-18
Mycket bra. Lång och prövande, men minnesvärd.
eponinethen
2005-07-09
Den bästa (film)versionen av Les Misérables, i min mening, trots att den egentligen bara är inspirerad av boken.
eug
2005-07-06
This manus is creative and Belmondo is one of the nicest guys on this film. It´s much better than that boring version directed by Hälsstrom with Liam Neeson. "Just one man in the world could have done this... Jean Valjean, the convicte!"
Visa äldre kommentarer »