Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Leviatan


En korrupt borgmästare i en liten stad i norra Ryssland vill åt marken där Kolja och hans familj bor. När Kolja anlitar en gammal vän som advokat inleds en händelsekedja som kommer att förändra situationen för alltid.


Originaltitel Leviafan
Alternativ titel Leviathan
Regissör Andrej Zvjagintsev
Manus Andrej Zvjagintsev, Oleg Negin
Genre 2010-tal, Drama
Skådespelare Aleksej Serebrjakov, Jelena Ljadova, Vladimir Vdovitjenkov, Roman Madjanov, Anna Ukolova, Aleksej Rozin, Sergej Pochodajev, Platon Kamenev, Sergej Batjurskij, Valerij Grisjko, Alla Emintseva, Igor Savotjkin, Igor Sergejev, Olga Lapsjina
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 983
Filmnummer 111844

Recensioner

Skapad 2019-10-29 av saggesaliv
I en rysk kustby så bor Nikolai med sin fru och sin son. Stadens borgmästare har gått till domstol om att ta Nikolais hus i beslag för kommunal verksamhet. Då bestämmer sig Nikolai att ta hjälp...   Läs mer »

Kommentarer


RustyFilm
2020-10-31
Zvyagintsev har valt att berätta sin historia med ett nordligt och kargt landskap som bakgrund (tror att det är kustlandskapet på Kolahalvön mot Bearingshav). Kameran sveper ofta över strandlinjen, i förgrunden finns stora skeppsvrak och ett gigantiskt valskelett. De dekadenta miljöbilderna ger en bra bakgrund till det lika dekadenta ryska samhälle som historien berättas i. Här sups det oavbrutet. Det är inte måttligt hur man halsar vodka. Intrigen som berättats är i grunden ett otrohetsdrama. Men det som gör historien intressant är miljön den berättas i och beskrivningen av den ryska misären med korruption och maktmissbruk. Kameraarbetet är omsorgsfullt utfört, ett exempel på detta är husrivningsbilderna där kameravinkeln får grävmaskinerna att se ut som urtidsdjur, snyggt.
Barneyk
2020-08-14
Andrej Zvjagintsev är liksom rätt bra, men det blir liksom nästan aldrig mer än "bra". Prästens predikan på slutet är dock ett undantag, den känns rätt klockren. Stabil trea.
pappy
2020-03-14
Fantastisk scen när fadern kysser sin son som ser ut en viss rysk politiker :)
KyLLo
2019-01-18
En välspelad men ojämn film. Vissa scener är bara tråkiga, medan vardagsscenerna som förmedlar något är riktigt bra. Klart sämre än Återkomsten. En svag trea.
lucius
2018-03-12
Rysk misär när den är som värst. Men en intressant skildring av hur "gudomlig nåd" som skapat begrepp kan köpas och rättfärdiga både det ena och det andra.
pufred
2018-01-31
Det är ryskt, kargt, spritdränkt, ångestfyllt, korrumperat. Skulle nog säga att den är bättre än Förvisningen och Elena, sämre än Återkomsten. Fantastiskt foto och musik. Men naturen var mer dramatisk än handlingen. Som började bra men blev mer och mer oengagerande.
mylar
2017-12-17
Karg stämning i både landskap och handling. Det här är Ryssland som jag föreställer mig det och en film som både levererar stämning och passar in i mina fördomar får högt betyg.
AddeColciago
2017-09-11
Skål!
Snah
2017-07-31
Visuellt vacker? Ja. Intressant innehållsmässigt? Nja. Ett förvånande lågvattenmärke med tanke på kvaliteten på tidigare kreationer.
Palmertz
2017-05-18
Kolja, mannen med Rysslands inte bästa spritsinne, krigar med stolthet mot makten - rättssystemet, staten och kyrkan - eller Leviathan. En studie i människans maktlöshet. Fantastisk film.
Visa äldre kommentarer »