Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Lida


En framgångsrik författare råkar ut för en bilolycka mitt ute i obygden men har turen att bli omhändertagen av en ung kvinna. Kvinnan visar sig vara ett stort fan av författaren och hans böcker om hjältinnan Lida. Men när han låter henne läsa sitt senaste manuskript och hon inser att han ämnar ha ihjäl Lida i nästa bok vänds hennes välvilja och den hemtrevliga stugan blir ett mardrömslikt fängelse. Filmen baseras på en Stephen King-roman.


Originaltitel Misery
Regissör Rob Reiner
Manus William Goldman
Genre Drama, Thriller, Skräck, 90-tal
Skådespelare James Caan, Richard Farnsworth, Frances Sternhagen, Lauren Bacall, Kathy Bates
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8654
Filmnummer 3514

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av
Lida är en film som är baserad på boken med samma titel skriven av Stephen King. William Goldman har gjort om boken till ett filmmanus. Även om vissa detaljer är ändrade gör det inget, känsla,...   Läs mer »

Kommentarer


Olof_Gronlund
2022-06-12
Den fungerade, men där var några saker som var lite för ologiska bara för man skulle kunna ge den ett högre betyg. Men det är svårt att göra film med få personer inblandade, att lösa en film i ett och samma hus på två skådespelare är snyggt ändå. Godkänt.
Rai
2020-11-21
Boken är helt klart bättre, men filmen är helt okej...
dudson
2020-07-29
Jag Lider verkligen med herr Caan haahaa#) Tänk vilken f#cking mardröm, sitta fast i ett hus med psyk-fallet nr1 Bates. Endast det namnet gör ju cred till nightmares...
päronanton
2020-07-10
Fantastisk bra!
AngelsDiary
2018-03-01
Jävligt bra.
Norpan0
2018-01-11
Fortfarande riktigt bra! Faktiskt inte så daterad, fastän det gått nästan 30 år sen filmen gjordes. Märks mest på förläggarens kläder och frisyr, faktiskt. (Om man bortser från frånvaron av datorer och mobiltelefoner, så klart.)

2017-12-06
Anne Wilkes må være en av filmhistoriens beste psyko. Caan er også bra. Kanskje Kings beste ikke overnaturlige filmatisering.
Dream
2017-12-02
Inte så mycket introduktion utan det är ganska så rakt på från start, Paul Sheldon "James Caan" halkar av vägen i en snöstorm och vips vaknar han upp i en främmande persons hus. Det är ingen "Normal" person som bor där utan det är en psykopat.... Filmen blir ju dessutom ännu mer obehaglig när man sitter och funderar på liknande fall från verkligheten t.ex. "Josef Fritzl" - (Jo jag vet att det var hans egen dotter han låste in så kanske lite lättare, men ändå!) Poängen är att ifall du har otur och stöter på fel person i verkliga livet så kan livet förvandlas till en mardröm och det gör denna historia relevant samt lite läskig. Till sist måste ju även sägas att "Kathy Bates" gjorde sin livs roll vilket hon sedan fick en välförtjänt (Oscar) för. Utan att överdriva trots en del bra roller i bagaget, men bättre skådis än så här blir hon aldrig.
LadyFlanders
2017-12-01
Sänkte till trea, för den här typen av film är ju faktiskt inte min tekopp. Men jäklar vilket skådespeleri, av James Caan. Bates upprepar ju bara allt på parkeringen i Stekta gröna tomater.
GroundhogDave
2017-12-01
Psykot får mig att tänka på min handläggare på arbetsförmedlingen. Livet liksom den här filmen är en välskriven sadistisk buskis.
Visa äldre kommentarer »