Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Liftaren


På väg mot San Diego färdas den unge Jim Halsey genom Texas ogästvänliga öken. Regnet piskar ner och och det är mörkt. Jim är trött och uttråkad. När en liftare plötsligt lösgör sig ur dunklet ser han sin chans till lite trevligt sällskap.


Originaltitel The Hitcher
Regissör Robert Harmon
Manus Eric Red
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, Skräck, Mysterium, 80-tal
Skådespelare Rutger Hauer, C Thomas Howell, Jeffrey DeMunn, Jennifer Jason Leigh, John M Jackson, Billy Green Bush, Jack Thibeau, Armin Shimerman, Gene Davis, Jon Van Ness, Henry Darrow, Tony Epper, Tom Spratley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 20179
Filmnummer 60

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av cineasten89
Man ser sällan road-movies, därför känns det extra härligt att se en så välgjord film som denna. Det är en spännande road-movie i genren thriller, som känns lite i Duellen-stil, men som har ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-22 av perper
\"Liftaren\" är en mästerlig uppvisning i ämnet Mycket Yta, Litet Innehåll - om man inte dissekerar filmen på en metafysisk och/eller psykologisk nivå, då tolkningarna (av ett förvånansvärt ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-22 av FreddyKrueger
I Liftaren får vi se hur unga Jim Hallseys liv går rakt åt helvete och förvandlas till en mardröm efter att ha plockat upp en främling i bilen mitt i natten. Främlingen visar sig vara en kallbl...   Läs mer »

Kommentarer


Maduson
2014-11-09
Hur kan man tycka att den här fortfarande är bra?? Remaken är absolut är skit men jag ser hellre om den 7 gånger än ser klart detta sömnpiller.
Krille80
2014-11-04
Kultklassiker från 80-talet. En film som jag hade stora förväntningar på men som inte riktigt nådde fram. Rutger gör sin bästa roll och han passar utmärkt som psykisk massmördare, men hela filmen känns som det kunde ha blivit så mycket bättre. Men filmen är sevärd och man får sig en funderare om det är så smart att ta upp liftare.
-Hedda-
2014-06-28
Men oj vilken besvikelse. Trodde the Hitcher skulle ha ett självklart njutningsvärde men filmen som helhet gav ingenting annat än en småförälskelse i Hauer som är fullkomligen briljant. Plågsamt lamt manus, halvtaskigt foto, innehållslös och repetetiv handling, segt tempo och dessutom inte ett dugg läskig.. Slutet var bland det jävligaste. Nej ni, det här gick verkligen inte hem.
BrutusBeefcake
2014-05-22
Råhäftig 80-tals rulle med en Rutger Hauer som ligger på 10 i tuffehetsskalan. Fullt ös från första minut och de 90 minuterna gick extremt fort. Den är uppe och sniffar bland de lite finare betygen. (9/15)
LacombeLucien
2014-04-20
Skrämmande.

2014-04-02
När man är hemma och förkyld, vad passar då bättre än en härlig gammal 80-talsrökare. På 80-talet behövde man inte förklara allt så noga, man förlitade sig på det skyhöga njutningsvärdet. Rutger Hauer, oj oj oj. En otroligt underhållande film.
parasitetwin
2014-02-19
Mycket bra musik, väldigt fattigt innehållsmässigt.
Teddy1975
2013-01-27
Kultfilm
ClintanTheKing
2013-01-14
Riktigt bra! Hauer är bara perfekt i rollen som jobbig, otäck liftare. Howell är också riktigt bra. Budskapet med filmen: Plocka ALDRIG upp en främling längs vägen, speciellt inte mitt i natten.
mammene
2012-12-24
Lite för mycket läskigheter och allra läskigast var Rutger Haur i sin roll som han i och för sig var perfekt för. Men jag hade gillat den mer om den hade varit mer psykologisk, nu blev det för mycket frossande i våld för min smak. Men den klarar en stark tvåa!
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »