Like You Know It All
Konstfilmaren Ku Kyeong-nam är varken rik eller berömd. När han besöker en filmfestival i en småstad i samband med att han sitter i festivalens jury, träffar han en gammal vän; Bu, som bor i stan. Han träffar även hans fru som hävdar att hon känner till hans filmer väl. Nästa natt hittar han en lapp på sitt hotellrum från Bu där han säger att Ku aldrig får komma nära dem igen, men Ku kan inte komma ihåg vad som hände natten innan?

Originaltitel | Jal aljido mothamyeonseo |
Regissör | Hong Sang-soo |
Manus | Hong Sang-soo |
Genre | 2000-tal, Drama |
Skådespelare | Kim Tae-woo, Uhm Ji-won, Go Hyun-jung, Ha Jung-woo, Jeong Yu-mi, Moon Chang-gil, Seo Young-hwa, Yu Jun-sang |
Ingen favorit men tycker ändå att den håller en rimlig nivå. Men vissa inslag var oväntat melodramatiska på ett sätt som inte fungerar riktigt. Borde varit fler filmfestivalscener.
Nä, faktiskt inte alls speciellt bra. Någon slags telenovella-känsla, vilken gör att inget tas riktigt på allvar. Och också ganska ofräsch i sina könsroller, även om det stundtals verkar vara någon slags poäng också. Känns som Hongsan gör bäst i att strunta i buskisen, för det verkar vara någon form av akilleshäl. Dock är det väldigt roligt när de håller på att somna på bion.
Håller ungefär samma nivå som en studentfilm. Castingen kan inte spela för fem öre, Hong har inget bildspråk överhuvudtaget, och manuset är knappast bra. Scenen på engelska fick mig nästa att vilja gråta--av hur makalöst dåliga alla är.
positivt annorlunda
Kände igen mig själv i denna porträtt av "en som inte fattar det". Man skrattar åt "losern" som på nåt vis aldrig kan lära av sina misstag. Kanske även mycket referenser till filmregisörers värld och deras fans, konstkufernas egna lilla värld? Småskalig film, men ändå psykologiskt mitt i prick!