Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Lilja 4-ever


16-åriga Lilja bor i en sliten och fattig förort någonstans i det forna Sovjetunionen. Hennes enda vän är den unge pojken Volodja. Tillsammans drar de runt i området och fantiserar om hur man kunde göra livet lättare att leva. En dag tänds hoppet när Lilja blir förälskad i Andrej. Han ber henne följa med till Sverige och börja ett nytt liv.


Originaltitel Lilja 4-ever
Regissör Lukas Moodysson
Manus Lukas Moodysson
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Oksana Akinsjina, Artiom Bogucharskij, Ljubov Agapova, Lilija Sjinkarjova, Elina Benenson, Pavel Ponomarjov, Tomas Neumann, Tõnu Kark
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 17343
Filmnummer 6498

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av Stygga-Vargen
Regissören Lukas Moodysson gjorde några kortfilmer (som jag inte sett) under andra halvan av 90-talet och sen kom kultfilmen Fucking Åmål som man hunnit se några gånger nu, därefter gjorde han ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Kiril
Lukas Moodysson har ända sedan succén med debuten ”Fucking Åmål” pekats ut som ett av Sveriges filmindustris stora hopp. När han två år senare upprepade framgångarna med ”Tillsammans”, vis...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av von_fantasy
Jag har sett Lilja 4-ever två gånger i hela mitt liv. Första gången var det tillsammans med klassen, då tyckte jag den var ganska värdelös. Det var som om Moodysson spydde skuldkänslor på oss...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av weng-weng
Efter två lightpolitiska dramakomedier är det dags för Moodyssons tredje film. Filmen handlar om den unga flickan Lilja i det som ?en gång var Sovjetunionen?. Fattigdom och tristess råder i det...   Läs mer »

Kommentarer


FabianBom
2018-03-22
baserad på verklig händelse, de som gör filmen så skrämmande, men samtidigt är filmen väldigt seg med, men bra skådespel av vår ryska stjärna
jlam
2018-03-17
Betyget känns en aning svajigt inför en ev tredje titt. Andra gången var den bättre än den första. Början när hon blir lämnad har aldrig känts övertygande iaf (ryssar har intygat att dialogen låter falsk)
Rai
2017-10-30
Grymt bra film, som får magen att vrida sig av obehag och äckel..
Tutan
2017-02-08
Väldigt långtråkig
RustyFilm
2016-12-10
Mörk film om det värsta sveket, det mot barn. Filmen visar även upp trafficking problemet Ryssland/Sverige. Otroligt vilka handlingar som pengabegäret kan driva människor till och nu har även en filmskapare tjänat en hacka på skiten. Oksana Akinsjina är strålande som Lilja
Stygga-Vargen
2016-07-25
En väldigt bra film med väldigt bra skådespelare!
Bostrom87
2016-01-10
Scenen med gubben som låtsas att hon är hans dotter som gör läxorna är fan bland det bästa som någonsin gjorts. Kan inte sluta skratta.
papabobadiof
2014-11-11
När jag såg denna på bio för mer än 10 år sedan började min dåvarande Nokia 3310 ringa muntert och mycket högljutt under en av de hemskaste scenerna. Skämskudde på den incidenten till min död.
Krille80
2014-11-02
En otroligt stark och betungande film av Lukas Moodysson. Efter att ha suttit igenom både Fucking Åmål och Tillsammans trodde jag man skulle få några skratt ibland allvaret, men skratten kom aldrig. Istället drogs man ner i den värsta misär tänkbar. En sån film man inte vet vad man ska säga efteråt, man är bara helt tyst.
AlbinWesley
2014-10-27
Japp, mycket bra! Och vidrig. Men jag känner att man hade kunnat dra på lite högre växlar och spelat mer på känslor. Hemskheten kommer på nåt sätt inte riktigt till rättvisa... Liljas känslor skildras inte väl nog. Annars så, stort fan av öststatsmiljöerna.
Visa äldre kommentarer »