2.5
2.5
Lilla helgonet
Unga Denise är elev i ett kloster och längtar till livet utanför klostermurarna. Av en slump får hon rycka in och rädda en operettföreställning åt sin musiklärare Celestin.

Originaltitel | Lilla helgonet |
Regissör | Weyler Hildebrand |
Manus | Henri Meilhac, Sven Zetterström, Weyler Hildebrand, Albert Millaud |
Genre | Komedi, 40-tal, Musikal, Familjefilm, Romantik |
Skådespelare | Åke Söderblom, Thor Modéen, Marguerite Viby, Naemi Briese, Allan Bohlin, Hjördis Petterson, Artur Rolén, John Botvid, Carl Hagman, Anna-Lisa Baude, Gudrun Moberg, Solveig Lagström, Bengt Logardt, Gustaf Lövås, Gustaf Wally |
Tycker om harpmusiken som påminner om Postens gamla julfilm "Julen kommer med Posten". Men det är allt.
Vilken smörja! För lång och inte alls rolig MEN jag gillar den.
Vet inte om jag behöver se den här. Jag har redan läst i tidningen hur filmen slutar.
Så det är alltså den här filmen som Tyko förbjuder Karl-Bertil att se klart! Så det är alltså lite synd om KB iallafall för den var ju helt ok!
Kanske lite för lång, men annars skojig och bra. Thor Modéen är som vanligt idealisk. Fler interiörer och exteriörer hade inte skadat.
Klassisk Operett som filmversion!
Var får ja tag i denna?
troligen har dom strukit flera sånger samt kortat ned dom få som sjungs: synd
Visst citeras filmen i Karl-Bertil Jonssons julafton, men horvendile "plågsam"?
emmelie: Man har t.ex. en far med smak för gammal svensk långfilm. Men kom ihåg att det är 104 minuter av ditt liv som du aldrig får igen! Gör det inte!