Linas kvällsbok

Lina Berglund är 15 år och trött på att vara en hopplöst okysst medelmåtta. Hon är faktiskt det mesta som börjar på O, i alla fall om man ska tro henne själv. Annat är det med kompisarna. Thea är snygg och irriterande populär och Carro, våpig och helt galen. Lina faller någonstans mittemellan, fast en bit nedanför. Hon gör Theas läxor och ärver hennes kläder, allt för vänskapens skull. Hon avundas också Carros vågade skämt och ljudliga rapar. Hierarkin är satt, och allt funkar så länge alla spelar sina roller. Kanske är Lina det kitt som håller vänskapen samman, men hon känner sig mest som skit under deras skor. Den här terminen som är den sista i grundskolan ska det dock bli ändring på det. Nu ska Lina börja leva

Originaltitel Linas kvällsbok
Alternativ titel Bitter Sweetheart
Regissör Hella Joof
Manus Emma Hamberg, Erik Ahrnbom
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Mylaine Hedreul, Rickard Roxvall, Lovisa Onnermark, Alice Kastrup Möller, Viktor Axelsson, Adam Lundgren, Anna Ulrika Ericsson, Isabel Munshi

Skapad 2019-11-18 av crawler
Det är sannerligen en rivstart på det svenska ungdomsfilmsåret. Nyligen erbjöds vi nöjet att följa Rosas försök att snärja sig ur en vit lögn som växt sig för stor i ”Rosa – The Movie”....   Läs mer »

Albion
2021-08-28
En film för en yngre publik och det är troligt att dom uppskattar detta mer än mig. Detta är mest blaj även om den är lite rolig och till o med fin ett par gånger. Betyget blir en stark 2;a, 2+
2018-12-19
Ibland kan man verkligen ifrågasätt hur folk sätter betyg på filmer (: hehe, men smaken är som baken. Personligen hatar jag ju de flesta svenska filmerna och denna är ingen undantag,,,
2018-03-27
Visst är den svajjig men jag tycker verkligen att den fångar många ungdomskänslor på ett bra sätt och perspektivet känns äkta och underbelyst. Dessutom är den faktiskt bitvis riktigt fin. Så en trea blir det allt även om den inte är jättestark!
smichael
2017-12-21
Gillar ungdomsfilmer där de vuxna knappt syns!
2016-10-23
En av de bättre svenska filmerna som gjordes under 00-talet. Filmen är både rolig och underhållande och skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig.
Arensberg
2015-01-14
det här går inte, manuset är tunt som is i oktober... dialogen är så fruktansvärt konstruerad suck x 10.000
burglarized
2014-12-14
Så sjukt bra pinsam tonårskildring! Skrattade och skämdes och blev lite rörd. / 25åring
Gigi1943
2014-03-03
Från början var jag tveksam och tyckte att både manus och skådisar var mediokra, men så tog det fart när de stackars ungdomarna skulle försöka "bli vuxna" och "göra det". Det var så rörande så jag fick tårar i ögonen, den biten var suveränt spelad. Som helhet borde filmen få en trea men idag är jag väldigt snäll så den får faktiskt en svag fyra. Mylaine H är hyfsad men inte speciellt bra och jag såg EGO häromdagen där jag tyckte hön var direkt dålig, sorry tjejen men du kanske tar dig framöver för du är ju väldigt söt!
Rehn108
2013-11-17
Den är faktiskt inte så dålig. Nästan att jag skulle ge den en trea. Pinsamhetsfaktorn är hög, men det är förstås meningen också. Det absolut sämsta med filmen är skådisen som gör den 13-årige killen. Han kan inte agera naturligt för 5 öre. Teatralt och stelt, i en omgivning där de flesta andra i alla fall gör tillräckligt bra ifrån sig för att man inte ska reagera.
Kiaa
2013-10-30
Filmen är helt ok. Men jag rekommenderar alla starkt att läsa boken istället!!!